Vikbekkfjellet – Ørretfiske på fjellet!

Ønsker du å oppleve ett av de beste og fineste stedene for ørretfiske i Norge på fjellet uten å måtte gå veldig langt? Da er Vikbekkfjellet stedet for deg. Dette er en stor perle for alle friluftsfolk som vil komme seg høyt opp å få vidde følelsen.

Vikbekkfjellet er en drøm for enhver fiskeentusiast. Dette fjellområdet er kjent for sine mange krystallklare fjellvann, hvor du også finner mange gode ørretvann.

Ørretfiske på Vikbekkfjellet

Det er Maarfjell fiskarlag som har fiskekort for det aller meste på Vikbekkfjellet. Det kan kjøpes hos inatur.no, vipps eller med kontanter (se bilde).

Det er litt regler å sette seg inn i, det er heller ikke ønskelig med catch & release. Hos inatur er det også ett interaktivt kart som viser detaljert hvilke vann som det er lov å fiske i. Der ser du også hvor det kan fiskes fra hvis du vil fiske i Mår vannet.

Fiske starter når isen går, dette er gjerne rundt 1 juni. Sjekk også at veien faktisk er åpen! Sesongen varer frem til 19. august.

Planlegging av fisketur til Vikbekkfjellet

For å få mest mulig ut av din fisketur til Vikbekkfjellet, kreves det litt planlegging. Det viktigste er hvor mye tid du har tilgjengelig. Det er også mulig å ta båt fra Mår for å raskt komme seg enda lenger inn. Hvis du går fra Synken, som er parkeringen ved Mår er det ikke mer enn ca 6 kilometer gåtur før du kommer inn til mange fine ørretvann.

Planlegg hvilket vann du ønsker å gå til

Det kan tidvis være mye folk som går fra Synken. Du ser også raskt hvor mange biler som står parkert, det gir en god indikasjon. Ønsker du å være ganske alene ved ett vann kan det derfor bli nødvendig å gå litt lengre enn hva de fleste gjør.

Holken vannet som vises på bilde og er ett av vannene som det tar ca 2-3 timer å gå til fra Synken.

Området er forholdsvis lett å gå i, men vær forberedt på å gå i steinrøyser ved noen stigninger. Det er også traktorveier flere steder, men de er ofte våte og det kan være bedre å gå litt høyere opp. Hvor appen er utmerket for å navigere med på telefonen hvor du kan laste ned kart gratis.

Derfor kan det være lurt å ha litt tid første dagen når du skal gå inn, i tilfelle du må gå litt lengre enn planlagt for å finne ett sted hvor det ikke er andre. Det er som regel ved de første vannene det er mest folk, men det er ofte veldig lite folk her også!

Planlegg cirka hvilket området du ønsker å gå til. Gjerne ett sted hvor du har base, så kan du pakke en dagstursekk og utforske flere ørretvann i nærområdet!

Hvordan komme til Vikbekkfjellet

Vikbekkfjellet er sørøst på Hardangervidda og ligger i Tinn Kommune. Parkeringsplassen ligger på Synken. Det koster 75kr per døgn å parkere her.

I 2023-2024 foregår det oppgraderinger på veien. Les her før du drar for å sikre deg at det er åpent når du skal dit! Det er ekstra viktig om du skal kjøre der i hverdagen, for veien er tidvis stengt! Det er ca en times tid å kjøre på denne veien, derfor kommer du heller ikke frem til Synken om det er stengt.

Vi har tidligere skrevet om fiske andre steder på Hardangervidda, les mer her!. Parkeringen ved Synken er det naturlige om det er Vikbekkfjellet du ønsker å utforske. Men det er også mulig å bruke det som utgangspunkt for lengre turer inn på Hardangervidda. Fordelen med andre utgangspunkt for lengre turer er at det blir mye billigere i parkering, det er også ganske dyrt med fiskekort her. Tinnhølen er f.eks. langt billigere å parkere ved.

Opplev naturen på Vikbekkfjellet

Vikbekkfjellet byr på mer enn bare fiske. Her får du oppleve et fantastisk fjellandskap, med storslått utsikt og rikt dyreliv.

Det er mange fjellvann å utforske i Vikbekkfjellet!

Vær godt forberedt på værmelding, og ikke minst mot mygg! Vi har samlet tipsene som gjør at turen ikke blir ødelagt av mygg her!

En fjelltur verdt besøket!

Å fiske ørret på Vikbekkfjellet er en unik og minneverdig opplevelse. Det er også veldig fint for kortere turer, som helgeturer. Fordelen er at det er kort å gå for å komme inn til viddelandskap. Har du lengre tid er dette ett området du lett kan være i over en uke også, uten å ha sett eller fisket ordentlig alle stedene som er mulig!

Leave a Comment