Fiske i Nordmarka – De beste stedene å fiske

Nordmarka er stort område i Oslo, Hole, Jevnaker, Ringerike Lunner og Nittedal kommune. Marka består av store skogsområder og flere fiskevann som er av meget god kvalitet.

Drar du fra Oslo er Sørkedalen, Holmenkollen, Sognsvann eller Maridalen gode steder å starte turen.

Det er ingen fjell over tregrensa her så du kan trygt ta med deg hengekøye på turen, ellers er det mange fine steder å telte også.

I følge Wikipedia er det hele 23 innsjøer i Nordmarka (innenfor Oslo grensa)

Flere av disse vannene er det ikke lov å fiske i, siden de løper inn til Maridalsvannet som er drikkevannet til store deler av Oslo. Det har vært oppe til vurdering om det skal bli lov til å bade og fiske i Maridalsvannet, men inntil videre er det ikke lov. Det er derimot lov til å isfiske på Maridalsvannet.

Det er veldig mange bommer i Nordmarka så man må belage seg på å gå eller sykle når man skal ut på tur her. De fleste veiene er skogsveier av grus som kun kan benyttes av de som er fastboende eller driver skogsbruk i Nordmarka.

Ønsker du å finne vann hvor det ikke er så mange er det greit å unngå de hvor det går grussti rett ved siden av, her er det ofte mange. Start heller ved små stier og gå ett stykke innover så finner du et fint sted helt for deg selv. Husk å gå forsiktig så du ikke skremmer bort fisken.

Det er veldig greit å bruke sykkel på grusveiene hvis du ønsker å komme deg langt inn i marka på en effektiv måte.

Fiskevann i Nordmarka

Fyllingen – Østre og vestre Fyllingen

 Østre og Vestre Fyllingen er samme vann, men de er delt opp i to hvor et smalt sund er skillet mellom vannene. Vannet ligger rett vest for Bjønsjøen og er på det dypeste 35m. Fyllingen er også et av de mer rolige stedene i marka, spesielt i forhold til Bjørnsjøen som ligger rett ved siden av. Generelt er det ganske mye steiner og skog rundt vannet, det er lov med kano i begge vannene som gjør turen til noe helt annet enn hvis du bare fisker fra land.

Det er ørret av fin steke størrelse i begge vannene, så er du heldig kan du få ørret til middag her. Vekten på ørreten er fra ca. 400g og oppover, men ikke forvent men ikke forvent mer enn 700 – 800 gram. Det er også godt med Abbor i både Østre og Vestre Fyllingen

Østre Fyllingen – Dette er det største av de to vannene

Vestre Fyllingen – Det er mye skog rundt begge vannene og ikke så mange teltplasser, men på Vestre Fyllingen er det også flere odder en på Østre Fyllingen. Leier du kano er det perfekt og fiske fra den men også fra noen av øyene i vannet.

Bjørnsjøen – Dette er det største vannet i Nordmarka, Bjørnsjøen ligger sør for Kikutstua. På det dypeste er Bjørnsjøen 41,8 meter.

I Bjørnsjøen er det gode muligheter for å få både ørret, abbor og røye av god størrelse. Det er tatt flere ørreter her på 6-7 kg og oppover.

Rundt Bjørnsjøen er det mye skog, men det er også mange fine plasser og fiske fra her, gå litt bort fra stiene for å finne deg et godt sted.

Helgeren –

Helgeren er et av de større vannene i Nordmarka, det er en stor odde som heter brannvakten som stikker langt ut i vannet og er veldig fin å fiske fra. På det dypeste er Helgeren 36 Meter.

I Helgeren kan du fiske både Abbor, røye og ørret.Det blir også satt ut endel fisk her som i andre vann i Nordmarka. Helgeren er et av de fiskevannene hvor det virkelig er fint å sette opp camp for noen dager. Sett deg gjerne ned å slapp av mens du har en dupp ute så kan det være du får en fin abbor til middag.  

Haspelfiske i Nordmaka

Fisking med haspel er perfekt i Nordmakra, liten terskel for å ta med seg på tur pluss at den har det du trenger for å komme i gang.

Ønsker du å prøve deg på fluefiske er Nordmarka også et fint sted for å starte med det. Vær oppmerksom på at langt fra alle vann er gode for fluefiske, spesielt de med mye vegetasjon rundt vannene.

Dupp og mark

En av de absolutte favorittene i Nordmarka er dupp og mark, eller med annet agn. Med dupp og mark får du en helt spesiell ro på fisketuren. Eventuelt kan også prøve deg med noen sluker.

Ønsker du å ta det hele et steg videre kan du prøve deg på bombarda fiske også kalt ørretbombe.

De får du kjøpt hos jaktogfriluft og vil gi deg muligheten til å fiske med flue samtidig som du får kastet mye lengre ut.

Fiskekort

Husk å kjøp deg fiskekort når du fisker i Nordmarka

Etterhvert blir denne artikkelen oppdatert med mange flere vann, ta kontakt med direktemelding på facebook eller instagram hvis du har noen tips til oss 

Leave a Comment