Hvordan fiske med wobbler – Alt du trenger å vite

Det er forskjell på agn, i måten de er ment til å lokke til seg fisk på kroken. Wobblere imiterer en liten fisk, det vil si at fisken du fisker etter må tro det faktisk er en liten fisk for at du skal få napp.

Fisker du med wobbler uten at du egentlig imiterer hvordan en småfisk oppfører seg så har du egentlig null til veldig små sjanser for å få fisk.

Variasjon er alltid viktig når du fisker, fungerer ikke det du gjør må du alltid variere og det er ofte mange venter for lenge før de prøver på noe nytt.

Start med å sveive inn og stopp sveivingen regelmessig, når du gjør det skal du løfte opp stangen for å «dra» inn wobbleren. Poenget med det er å la wobbleren gli mer som en liten småfisk ville gjort, når du sveiver imiterer du ikke like godt som når du bare løfter stangen opp for å dra inn snøret.

Du kan også dra stangen til siden, det gir variasjon og muligens fanger det oppmerksomheten til større fisk som du er ute etter. Det finnes wobblere i nesten alle type farger og vektklasser.

Det viktigste er altså, ikke bare sveiv inn hele tiden. Varierer og sveiv litt før du dra til deg snøret. Får du ikke fisk så prøv å varierer enda mer, men det beste er ofte og bare bytte fiskeplass.

Det er ikke fisk overalt, så det å bytte fiskeplass har faktisk veldig mye for seg. Finn et område som ser litt spennende ut, gjerne en vik som har litt vegetasjon. Og når du finner et godt område så husk å ikke fortell for mange om stedet ditt.

Kjøp wobbler på nett!

WobblerStort utvalg av WobblerOutnorth
Sjekk utvalget!
WobblerStort utvalg av WobblerJakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Før var det en vanlig oppfattelse at wobblere ikke var noe særlig til stangfiske, det har heldigvis endret seg for det er det absolutt.  Selv med lettere wobblere kan du kaste ut ganske greit, det er ikke noe annerledes med å kaste ut wobbler enn andre sluker.

Jo lengre ut du vil kaste desto tyngre wobbler trenger du.

Mer om riktig farge og tyngde på sluk kan du lese mer om her

Det er greit med en fiskestang som har litt størrelse, spesielt hvis du vil kaste med tyngre wobblere fra 40g og oppover. Ikke bare kan du få stor fisk, men du kan også fort sette deg fast på bunn. Den beste måten for å ikke miste sluker som setter seg fast på bunn er faktisk fiskesnøre som er veldig sterkt, det kan spare deg for mye penger og ikke minst gjøre at du unngår å miste fisk.

Bruk gjerne fireline i kombinasjon med wobbler, det er en god kombinasjon. Les mer om fiskesnøre her!

Leave a Comment