Spinningsfiske – Hvordan fiske med spinner

Er du en rutinert fisker med spinner eller ønsker du å bli det så har vi noen gode tips. Spinnerfiske kan gi veldig gode resultater hvis det gjøres på riktig måte, det kan også gi veldig dårlige resultater hvis man ikke gjør litt undersøkelser på forhånd.

En spinner er på mange måter en sluk, en av de største forskjellene er at med en spinner er ikke poenget å imitere fisk. Det vil si at med f.eks. en wobbler så er hele poenget at du prøver å imitere en småfisk, med spinner så prøver du bare å fange oppmerksomhet ved å virke spennende. En av fordelene ved dette er at begrensningene i hvordan du kan fiske er mye mindre.

Grunnen til at det heter spinner er rett og slett at den spinner når du sveiver inn. Du trenger heller ikke å sveive raskt inn for at den skal sveive, men du må sveive inn såpass at den faktisk spinner for at det skal være noe poeng. Grunnen til det er rett og slett at en spinner som ikke spinner er ikke noe særlig spennende og vil derfor ikke gi noe særlig med napp.

Spinning fiske etter ørret er noe av det spinnere brukes mest til, men siden spinnere ikke imiterer småfisk er det ikke noen begrensinger til hva du kan få. Spinneren er derfor ikke det opplagte valget for artsfiske.

Finn riktig spinner på nett!

SpinnerStort utvalg av spinnereOutnorth
Sjekk utvalget!
SpinnerStort utvalg av spinnereJakt&Friluft
Sjekk utvalget!
Sørg for å ha et godt utvalg av spinnere med på fisketuren, både i forskjellige farger, og med forskjellig vekt.

Det gjelder å være kreativ når du skal fiske med spinner. Du har sikkert hørt mange ganger at nøkkelen til å få fisk er variasjon, det gjelder i hvert fall når du fisker med spinner!

Sveiv inn raskt, sakte, dra til deg fiskestangen med jevne mellomrom mens du tar en sveivepause. Alt dette er viktig med spinner, målet ditt er rett og slett å gjøre spinneren så interessant så mulig. Gjør du dette konsekvent og med stor variasjon er det veldig store sjanser for å få fisk.

Vaker det i vannet og generelt er mye bevegelse er det ikke noe vits å prøve å fiske dypt. Fisk der fisken er! Litt av utfordringen med spinnere som alle som har fisket med spinnere vet veldig godt er at med de fleste spinnere får du ikke kastet så langt ut siden de ofte er veldig lette. Det gjør at du fort kan skremme bort fisken som du ser vaker rett foran deg. Den letteste måten å løse det problemet på er å velge en tyngre spinner som du kan kaste lengre ut med.

Det er så mange forhold som temperatur, flo & fjære, vindstyrke, støy og vibrasjoner som avgjør hvilken spinner du burde bruke. Derfor er det beste rett og slett å ha med seg et godt utvalg av spinnere i forskjellige varianter og ikke minst forskjellige farger og tyngder. Spinnere er heldigvis ikke så dyre så det er greit og ta med seg et godt utvalg på fisketuren. Det er også fort gjort å sette fast noen spinnere, og du kan jo uansett ikke risikere å gå tom for spinnere på tur.

Leave a Comment