Teleskopstenger til fisking – Alt du trenger å vite

Teleskopstenger er perfekt for de som trenger en fiskestang som er lett å få med seg på tur, hvilken teleskopstang du burde velge avhenger av behovet ditt. Skal du kun fiske litt i innsjøer på fjellet trenger du ikke en like kraftig en som hvis du skal fiske i sjøen med den.

Hvis du skal på lengre turer på fjellet med sekk er en teleskopstang absolutt noe å vurdere, det finnes og vanlige fiskestenger som er delt i fire som vil få plass i sekken i en stangtube. Derfor blir det ditt eget behov som avgjør om teleskopstang er det riktige for deg. Det er ikke sånn at teleskopstenger kun er forbeholdt nybegynnere, det er mange erfarne fiskere som også har teleskopstenger. Det har skjedd mye med teleskopstengene de siste årene og det er absolutt mange av stengene som kan holde mange turer i flere år.

For at teleskopstangen skal vare lengst mulig er det viktig å være litt forsiktig med den, det er potensielt mer som kan bli ødelagt på den en på en vanlig fiskestang av den enkle grunnen at det er flere bevegelige deler. Når du skal dra ut teleskopstangen så hold den som du ville holdt en vanlig fiskestang og dra ut den tynneste delen først, på denne måten holder stanga seg stabil hele tiden. Når du skal ta stangen sammen igjen starter du fra den tynneste delen og jobber deg nedover. Hvis du vrir litt på stanga vil den lettere skli ned når du skal ta den sammen.

Det kreves ikke ekstra vedlikehold med teleskopstenger men det er viktig å passa på at det ikke er noe møkk på stange når du tar den sammen. Hvis det er det vil det slite mye på fiskestanga.

Har du en haspelsnelle fra før av kan den fint brukes, uten at du trenger å kjøpe en ny en til den nye stanga de. Det gjør også at barrieren for å kjøpe en teleskopfiskestang kan bli enda mindre.

Når du drar ut stanga er det viktig at hullene som snøret går i er like, eller vil du merke det veldig godt når du skal kaste ut og sveive inn.

Kjøp teleskop fiskestang på nett!

Stort utvalg av stangtuber, futeral og snelleoppbevaring.Jakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Så hva passer teleskop fiskestenger best til? Det er absolutt når man skal på litt lengre turer hvor stanga uansett måtte vært lagt sammen. Drar du aldri lenger enn at du ikke trenger å legge sammen fiskestanga er nok ikke teleskopstang det du trenger. Den passer derimot veldig godt i sekken, og gjør at på turer du kanskje ellers hadde droppa fiskestanga velger nå å ta den med.

Når du går gjennom flere fiskevann i skogen eller på fjellet er det også veldig kjekt med en teleskopfiskestang. Det er mange stangtupper som har knekt fordi man bare skal gå til neste fiskevann. Med en teleskopfiskestang er det bare å dra inn stanga så kan du gå rundt med den uten problemer.

En teleskopfiskestang tar veldig lite plass, derfor kalles de også reisestenger. Derfor er det perfekt å også ha en teleskopfiskestang liggende i bilen. Vi alle har kjent på frustrasjonen når vi plutselig kommer forbi et fiskevann som ser bra ut, men ikke har med fiskestanga. Teleskopfiskestenger er generelt til lettere fiske, men kan fint brukes både i havet og ferskvann.

Til fiske på fjellet i innsjøer vil de fleste teleskopstenger klare å gjøre jobben utmerket, men vær obs på at det er forskjell på hvor store fisk og sluker de er ment for. Fisker du mye i havet trenger du en enda kraftigere stang.

Leave a Comment