Hvordan fiske fra kajakk

Har du lyst til å fiske fra kajakk? les hvordan fiske fra kajakk her. Det er ikke noe problem. Det er absolutt en fordel med en god å stødig kajakk, havkajakk eller fiskekajakk er det beste.

Hvis du ikke har noe erfaring med kajakk kan du allikevel ta med fiskestanga på første kajakk turen din. Det er nemlig ganske slitsom å padle kajakk i flere timer. Avhengig av hvor trygg du føler deg i kajakken kan du enten fiske fra kajakken eller ta deg en pause på land og fiske trygt fra at svaberg. Da har du også fordelen ved at du kommer deg steder du ellers ikke hadde fått dratt til. Jo bredere kajakken er desto mer stabil vil den være, racer og treningskajakker er ikke noe særlig til fisking. Husk at jo bredere kajakken er, sånn som fiskekajakker er jo treigere går det å padle den, det er derfor viktig å finne et akseptabelt kompromiss her.

Hvordan fiske fra kajakken – Det enkleste er absolutt å dorge etter kajakken. Det kan gjøres på flere måter, den letteste måten er å bruke ett feste til fiskestanga. En fordel, ved å dorge fra kajakk istedenfor båt er at du ikke forstyrrer fisken med støy eller drivstoff lukt/smak. Padle sakte av gårde med en eller flere sluker etter deg, avhengig av hvordan fisk du er ute etter. Hvis du ikke er så opptatt av hva du får kan du trygt bruke en sildesluk. Som fiskeredskap er en kort og bøyelig stang helt perfekt. Du kan med fordel ta stanga i hånda også å gi den noen rykk, har du napp så gi stanga noen kraftige rykk for å feste fisken ordentlig.

Utover å dorge går det helt fint å kaste ut fra kajakken også, i starten føler de fleste seg ustabile i en kajakk. Etter de første turene vil de fleste syntes at det går helt fint å kaste ut fra kajakken.

Stangholder. Denne er universal, og
kan brukes til havkajakk!
Sjekk Prisen!

Er du sliten og ikke orker å padle eller bruke fiskestanga til å kaste kan du bruke dupp. Da kan du sitter å se utover havet mens du venter på at fisken biter. Bruk gjerne rester etter filetering på kroken(e) som du har til duppen. Fisking med dupp er også perfekt hvis du tar deg en tur på land for å få deg en matbit.

Les også: 10 ting som deg en bedre fisketur

Det er litt viktig at du har en plan for hva du gjør når du får fisk! for det å ta fisken opp i kajakken er ikke noe de fleste ønsker. Det er selvfølgelig mulig å gjøre det, men det blir mye søl i kajakken. Derfor er det lurt å ha ett feste til fiskestanga så du kan padle raskt inn til land. Hvis du tar deg tid til å gå ut av kajakken er det større sjanse for at du mister fisken, men det kommer selvfølgelig litt an på hvordan landskapet ser ut der du fisker. Har du muligheten til å sitte i kajakken og dra fisken opp på land så er det best. Vær derimot forsiktig når du gjør det, for å falle ut av kajakken når du holder deg mot ett svaberg eller lignende kan være farlig.

Fiske fra havkajakk – Et fint kompromiss

Er det for å fiske du ønsker en kajakk så er det best med en fiskekajakk. Ønsker du derimot fisking som en del av turen så er havkajakk et veldig fint kompromiss. Enten du velger å gå i land for å fiske eller fiske fra havkajakken som fint er mulig.

Fordelen med en havkajakk er at de er kan padles ganske raskt, som gjør at du kommer deg til steder som ellers ville vært vanskelig. Du har også ganske mye plass i en havkajakk, så du får med deg fiskeutstyr og det du trenger for å sove ute i noen dager.

Leave a Comment