Hvordan fiske sjøørret


Sjøørreten er hakket vanskeligere å få på kroken en makrell, det er heller ikke den fisken de fleste får som sin første.

Heldigvis finnes det gode tips for hvordan du kan få sjøørreten på kroken, det er nemlig litt vanskeligere enn å bare kaste ut sluken og håpe på det beste. Flaks og det å være på riktig sted til riktig tid kan selvfølgelig være nok hvis du er heldig. Men husk at sjøørreten er litt sjenert så noen forhåndsregler bør man ta.

Vinteren er ikke best mulig tidspunkt for fisking av sjøørret, men starten av våren er det beste tidspunktet. Hele sommeren og høsten er det også muligheter. Alt avhenger også av hvor kald vinteren har vært og utover sommeren avhenger det av hvor varmt det er. Det er lov å fiske sjøørret året rundt i Norge.

Det er i tidspunktet når det blir lyst på dagen eller mørkt på kvelden at ørreten er mest villig til å bite. Tidevannet kan du også bruke til din egen fordel, for da skylles mat opp mot land og her kommer sjøørreten inn for å spise.  Sjøørreten spiser småfisk, sild, reker, brisling osv, det er derfor naturlig å imitere dette med sluken.

Sjekk utvalget av sjøørret stenger her!

Fisking fra land er sannsynligvis en fordel når du fisker etter sjøørret da den ofte liker seg på grunt vann, det kan være veldig grunt så en sluk som ikke setter seg så lett fast er absolutt en fordel. De store sjøørretene er også på grunt vann, fisker du fra båt er det lurt å kaste litt mot land. Som alltid med fisking er det viktig å variere hva man gjør hvis man ikke får fisk, still deg derfor forskjellige steder og bytt på hvor dypt sted du fisker på hvis det ikke er noe napp der du fisker.

Sjøørreten liker seg godt blant odder og der det er litt steiner og vegetasjon, forsøk på disse stedene spesielt hvis det er strømning i vannet der i tillegg.

Har du fluefiskestang kan det være en stor fordel, men ulempen er at du noen dager ikke får kastet langt nok ut, på disse dagene er vanlig stangfiske med sluk/wobbler perfekt. Har du ikke fluefiskestang er det ikke en grunn til å gi fra seg drømmen om sjøørret. Med vanlig stangfiske vil det bare være mer krevende da det er fort gjort å sette seg fast når du fisker grunt, men du har jo fordelen med at du får kastet langt ut.

Siste artikler