Hvilken fiskesluk


De første fiskekrokene var faktisk laget av treverk. Vi har heldigvis kommet lengre nå, men de hadde faktisk en liten fordel ved at de ikke sank helt til bunn og ødela agnet, noe som jo også kan unngås ved å bruke en dupp.

Vanligvis bruker man lyse farger når det er sol/lyst og mørkere farger når det er mørkt/skumring. Det er en fin regel, men hvis du ikke får napp er det viktig å variere, hør også med andre som fisker på det samme stedet hva de bruker.

Jo større sluken er jo lengre tid tar det før den synker. Derfor er det best å bruke en fysisk stor sluk til fiske i overflaten, som ikke veier mer enn 25 gram. Ønsker du å fiske dypt gjelder det å ha tyngre fiskesluk. Husk at du kan bytte kroken på sluken, det er lurt å gjøre hvis du opplever at sluken ikke beveger seg så bra i vannet eller at fisken ikke blir hekta godt nok på kroken som fulgte med sluken.

Sildesluk – Er en av de vanligste slukene på markedet. Med sildesluk kan du få Sjøørret, makrell, Torsk og flere arter. Kommer i forskjellige størrelser og vekt vanligvis fra 14-60 gram. Sildesluken selges ofte i store pakninger med forskjellige farger, bruk fortrinnsvis lyst på lyst og mørkt på mørkt. Til Torsk brukes de tyngste fiskeslukene, og la den synke for så å fiske langs bunn. Til de andre fiskene brukes lettere sluker og fisk i hurtigere tempo.

Jigger – Brukes vanligvis til fiske av torsk og lyr, generelt til havfiske. En stor fordel med jigg sluk er at gummien i de gjør at kroken er oppover og derfor skal det mer til for at den setter seg fast når du fisker på bunn.

Les mer om Wobbler til ørretfiske!

Harper – Brukes etter båt, er du heldig her kan du få en hel makrellstim. Det viktigste her er å passe på at du dorger (kjører båten sakte nok). Det finnes et enormt utvalg av harper men felles er at de er utstyrt med kroker og et søkke på enden som gjør at snøre med krokene synker mens du dorger. Napp i harpa innimellom for å simulere agn. Det er viktig at harpa ikke ligger i lensevann og får diesel lukt på seg, hvis det skjer kan du legge den sammen med rester etter filetering av fisk.

Markdrag – er veldig effektivt når du vet hvor fisken er. Består av spinnere og krok(er). Kroken utstyres fortrinnsvis med mark. Kan brukes på fiskestang, men som oftest fra båt. Sjekk ut Markdrag her!

Kroker – Har mange forskjellige bruksområder. Har du en ekstra fiskestang kan du med fordel bruke en krok med mark agn på en dupp som du har stående ved siden av mens du fisker. Ellers er det ypperlig å ha duppen ute mens du bare slapper av.

Fluer – Brukes til fluefiske, her finnes det et enormt utvalg. Vi går ikke igjennom de her men vil skrive mer om de www.fiske365.no

Siste artikler