Fisketur på fjellet

Hvordan frakte fiskestanga med deg på tur!

Hvis du ikke er så heldig at du bare kan ta med fiskestanga og rusle en tur ned til havet for å begynne og fiske har du nok tenkt på hvordan du kan få med deg fiskestanga på den beste måten.

Her tar vi for oss noen måter du trygt kan få med deg fiskestanga på tur, uansett om det er i sekken, på biltaket eller sykkelen.

Fiskestang når du skal ha den med i bilen – Først må du finne ut om du klarer å få den med deg inni bilen eller om den må opp på taket. Hvis du kan ha den inni bilen er det smart å ha den i en stangpose. På den måten sikrer du at fiskestanga ligger trygt i bilen.

Hvis du ikke får plass inni bilen kan en stangholder på taket være den perfekte måten å få med seg fiskestanga på tur.

Når du skal ha med deg stanga på fjelltur – Ingen fjelltur uten å ha med fiskestanga! Derfor er det lurt å tenke seg litt om før man bare slenger fiskestang ned i sekken eller hekter den på utenpå sekken. Hvis du oppbevarer den i en stangpose ligger den trygt i sekken uten hele turen. De fleste som ikke har brukt en stangpose kjenner nok til frustrasjonen når du knekker enden på stanga, derfor er dette en god investering. Stangposen kan du også hekte utenpå sekken.

En knekt tupp på fiskestanga er fiskerens verste mareritt. Det skjer fort om du ikke oppbevarer fiskestanga i en stangtube, de er laget i hardt materiale som sørger for at stanga ligger trygt i sekken. Stangtube er også det beste å bruke om du har med fiskestanga på fly, eller skal sende den med posten.

Kjøp stangtuber og stangfuteral på nett

Stort utvalg av stangtuber, futeral og snelleoppbevaring.Jakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Fiskestang på sykkeltur – Det er ingen veldig gode måter for å frakte med deg fiskestang på sykkelen med mindre du uansett skal ha med deg sekk. Mulighetene er å enten feste den langs ramma eller på bagasjebrett, ulempen er hvis du faller knekker sannsynligvis fiskestanga. Det beste er derfor hvis du ikke har med sekk å bruke en stangtube/pose men da stikker den mer ut hvis du fester den på ramma. Derfor er det beste å ha den i sekken når du er på tur. Det er også mulig å bruke teleskopstang på turene hvor du sykler. Den er det lettere å få festa i en sykkelveske eller på bagasjebrettet. Les mer om teleskop fiskestenger her!

Leave a Comment