Fisketips

Når biter fisken i havet? – Flo og Fjære

Det er mye man kan gjøre for å få bedre odds – men noen garanti er dessverre ikke mulig å få. Spesielt i havet kan når du fisker ha mye å si, og om du fisker fra land kan det ha ekstra mye å si!

Flo og fjære

Det er best å fiske når tidevannet stiger eller faller da dyr og mat blir virvlet opp som den sultne fisken gjerne vil ha.  Ingenting slår det å fiske masse men sjekk gjerne tidstabell for flo og fjære og prøv deg på og fiske 1-2 timer før og etter tidevann. Om du fisker i havet fra land er du allerede litt begrenset med hvor mye du kan følge etter hvor fisken er. Prøv derfor å dra før eller etter høyvann og lavvann.

Se tidevannstabell nederst på siden for mobil eller til høyre på nettsiden fra nettleser på pc.

Data er levert fra Kartverket: trykk på link for å se havnivå

Vær og vind

Vindforhold kan spille inn på hvor stor sjanse det for å få fisk. Vind skyver overflatevann utover mot havet og tar med seg småfisk som igjen er med på å lokke de større fiskene. Derfor kan vindfulle dager være positivt for fisket ditt. Hvis du fisker fra båt er det derfor en fordel å kaste ut samme retning som det blåser.

Finn alt du trenger til fisketuren på nett!

Stort utvalgt til Fiske og FriluftslivOutnorth
Sjekk utvalget!
Alt du trenger til Fisketuren!Jakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Hvis det har regnet mye vil havbunnen bli grumsete som kan gjøre det vanskelig å få noe napp, du kan derimot også være heldig siden fisken kan være ordentlig sulten og mindre kritisk under sånne forhold. Litt regn og høy temperatur er gode forhold for fisking.

Generelt er endringer i været ofte gunstig, derfor lønner det seg og følge med på værmeldingen.

Foto: Emil Sundby

Årstid

Det er ikke noe som er bedre enn å fiske året rundt. Det er store variasjoner langs norskekysten men uansett hvor du er så er det mulig å få fisk. Hvis det er is så prøv å dra til et sted hvor det er litt grovere sjø, er du ved en innsjø er is fisking absolutt noe som er verdt å prøve ut.

Type fisk etter årstid

Har disse tipsene noe for seg?

Etter egne erfaringer har de det, men spesielt hvis du er nybegynner handler det mest om bare å fiske mest mulig. Gå ut å fisk så fort du har tid og nyt det selv om du kanskje ikke får fisk. Rådene her er ment i beste mening men det viktigste rådet er å variere. Prøver du ut noe nytt tar det tid før du mestrer det, varierer masse og prøv mye forskjellig så skal du se at du får mye fisk etterhvert.

Les mer om når makrellfiske starter her!

Leave a Comment