Telttur fisketur turglede dra på tur, dra på telt tur

Hvordan planlegge din første fisketur – dagstur eller med overnatting ute!

Det kan være en ganske stor barriere for mange å komme seg ut på tur, enten det bare dreier seg om en dagstur, kveldstur, helgetur eller det beste av alt en fisketur. Finn turgleden istedenfor å bare tenke på at du skal gjøre det!

Ønsker du å starte med fisking men vet ikke helt hvor du skal starte? Bortsett fra på vinteren er det veldig lett å komme seg ut på fisketur. Det er ikke nødvendigvis så vanskelig på vinteren heller men det krever litt mer utstyr

Forbered deg til tur!

Ikke sett for høye krav til deg selv i starten, myndighetene anbefaler 30 minutter daglig aktivitet per dag, med en dagstur er du uansett så godt i gang at du ikke trenger å slite deg ut unødvendig mye å miste motivasjonen. Er den store barrieren for deg å dra på lengre overnattingsturer kan det være smart å kjøre til et ukjent sted å gå på dagsturer, da vil du etterhvert få mestringsfølelse av at du kan gå i ukjent terreng uten problemer. Ta med deg god mat og husk å nyt turen, varm mat og drikke på tur gjør seg alltid godt.

Med eller uten telt – Har du endel erfaring med å gå på kortere turer fra før men ikke med telttur er det ikke så vanskelig for deg å komme i gang. Hvis du synes det er skummelt å sove i telt alene kan det være en fordel å starte et sted du er kjent i fra før av. Ønsker du å utforske nye steder men ikke får tid til alt på en dag er også telt praktisk for å komme i gang med litt lengre turer. Hvis du kun skal sove i nærområdet eller har bil i nærheten er det heller ikke noe problem å sove under åpen himmel så lenge du sjekker værmeldingen på forhånd. Hvis du uansett planlegger å investere i et telt er det viktig å gjøre en del undersøkelser på forhånd.

De tre viktigste momentene å tenke på med telt er pris, vekt og hvilke forhold det skal brukes under. Skal du ikke bruke teltet på vinteren er det ikke noe vits å kjøpe et telt som er ment for det da de er mye dyrere. Skal du da kjøpe et telt for de tre andre sesongene er kompromisset vekt i forhold til pris. Jo dyrere telt i denne kategorien vil gi deg lettere telt mens de rimeligste teltene er tyngre. Det er greit å putte litt penger i telt så får du noe du kan ha i mange år. Telt i den kategorien starter fra 6-700 kroner vanligvis.

Fisketur på fjellet!

Fisketur på fjellet

Hva er vel bedre enn det? Absolutt ingenting mener vi. Gjør litt research på nett og finn deg noen fine fjellvann, det viktigste er ikke å få så mye fisk men å faktisk komme seg ut på tur. Gjør du dette som alternativ til annen ferie vil du som en bonus spare ganske mye penger som du kanskje ville brukt på en ferie til Syden. De pengene kan du la stå på konto eller kjøpe deg noe ekstra god mat å ha med deg tur eller kjøpe noe turutstyr du har ønsket deg.

Til fiske på fjellet i små innsjøer trenger du ikke så avansert fiskeutstyr. En fiskestang med haspelsnelle med monofilament sene og noen ørretsluker er egentlig alt du trenger. Pass også på at du har noe å slå ihjel fisken med tilgjengelig så den ikke må lide unødvendig lenge, lær hvordan du avliver fisk riktig her!

Riktig utstyr – Av turutstyr må du ha nok skift til å kunne klare deg hver dag, det er sjeldent man vet helt sikkert at man vet at man rekker å tørke klær så ta med så du er forberedt å holder deg tørr hele turen. Det er veldig fort gjort å pakke alt for mye i sekken som fører til en altfor tung sekk, da er det også viktig at du pakker sekken riktig, ikke legg det tyngste øverst i sekken!. Du må ha med et stormkjøkken, primus eller utstyr til å lage bål med, uten dette vil ikke turen bli like bra som den burde. Det er viktig å kose seg på tur, tenk derfor at der lurt å gjøre litt ekstra innsats med maten. Ikke nøy deg med noe bare for å få i deg mat men lag noe du synes er veldig godt, så skal du se at det smaker ekstra godt ute på tur.

Gå inn skoene dine – Hvis du noen gang har gått en litt lengre tur med nye fjellsko er det store sjanser for at du har fått skikkelig vondt i føttene, dett kan enkelt unngås ved å gå inn skoene under kortere etapper.

Hva trenger du av fiskeutstyr?

Det er lite du må ha av fiskeutstyr for å ha en fin tur. Gjør litt undersøkelser om området du skal til først, og hva slags fisk som er mulig å få der. Er det et ørretvann vil jeg anbefale å prøve markfiske etter ørret!

  • Haspelstang – Her trenger du bare en liten stang laget for lett fiske
  • Riktig agn, ha helst alltid med dupp, mark og diverse sluker
  • Ekstra fiskesnøre
  • Kniv, svirvler, og annet fiskeutstyr som en tang for å få ut sluken på en skånsom måte. Ha gjerne med håv også!

Finn alt du trenger til fisketuren på nett!

Stort utvalgt til Fiske og FriluftslivOutnorth
Sjekk utvalget!
Alt du trenger til Fisketuren!Jakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Kos deg på tur – Husk at turen blir bedre når du er uthvilt så gjør en innsats for at du får sove godt, sørg også for å få i deg nok mat og drikke. Hvis noe går feil på turen eller du har glemt noe så skriv det ned så husker du det til neste tur. Erfaring er det som gjør at turene bare vil bli bedre og bedre. Så kom deg ut å nyt turer ute i villmarken eller på fjellet så ofte du kan! Med det ønsker vi deg en god tur!