Hvordan avlive fisk riktig

Når du har vært så heldig å fått fisk har du to muligheter, enten sette den ut igjen eller avlive den. Hvis fisken oppfyller minstemål og du ønsker å spise den må du bestemme deg raskt om du ønsker å avlive den eller ikke.

Det å ikke avlive fisken med engang er det verste du kan gjøre, det er bare dyreplageri og ikke avlive den så fort som mulig. Bruk gjerne en hammer eller noe annet du kan slå hardt med og som du har godt feste i. Slå deretter hode på fisken for å avlive den.

Hvis du derimot setter ut fisken igjen er det veldig viktig at du ikke skader fisken før du får satt den ut igjen. Det som oftest skaper problemer er å få tatt ut kroken på en god måte. Før du prøver å ta ut kroken må du sørge for at du holder fisken med godt grep. Hvis du ikke gjør det vil det bli mye vanskeligere enn det trenger å være. Fukt hendene før du tar på fisken, bruk helst en tang for å få ut kroken, hold deretter fisken i vannet til den svømmer ut av hånden din.

Skader du fisken er det ikke noe poeng i å sette den ut igjen hvis den er så skadet at det bare blir dyreplageri.

Vis respekt for fisken og avliv den på en rask og effektiv måte.

Bløgging

Hvis du ikke har mulighet til å filetere eller sløye fisken rett etter du har avlivet den er bløgging måten det skal gjøres på.

Bløgging er når blodet får rent ut av fisken, det gjøres ved å kutte blodåre som går fra hjertet på fisken med en kniv. Fiskefileter på hvit fisk blir fine ved bløgging.

Priest for å avlive fiskPriest for å avlive fiske – Burde alltid være med på fisketur!Outnorth
Sjekk utvalget!

Vær forberedt

Sørg for at du har med deg riktig utstyr før du begynner med fiskingen, det vil gjøre spesielt for nybegynnere at panikken ikke tar over når du står der uten å vite hva du skal gjøre.

Det beste er å bruke en Priest for å drepe fisken på en god og human måte. Disse kalles også for fiskeklubbe og fiskehammer.

Leave a Comment