Hvordan lage god kaffe på tur

Det er ingenting som er bedre enn å starte dagen med en kopp kaffe, spesielt når man er på tur. Hvordan du kan lage koppen med kaffe du så sårt trenger på morgningen for og komme i gang med dagen skal vi ta for oss her, for det er mange muligheter.

Hvis man bare er på en kort dagstur kan for eksempel kaffe laget hjemme fylt på termos være et godt alternativ. Er du derimot ute i skogen på vinteren er det ingenting som er bedre enn kokekaffe laget på bål. Når det er bålforbud på sommeren finnes det også mange forskjellige muligheter, det kan være kaffekanne rett på primus eller stormkjøkken ellers kan du rett og slett ta med deg presskanna på tur.

Vi er mer opptatt av at du skal få kaffe på tur enn at du nødvendigvis skal investere i utstyr før du vet at du kommer til å få bruk for det flere ganger. Derfor kommer vi til å ta for oss forskjellige muligheter i denne artikkelen som gjør at absolutt alle kan få seg en kopp kaffe på tur.

Det er forskjell på hvordan kaffe er kvernet, derfor vil kaffen smake annerledes etter hvilken metode du ønsker å lage kaffen med og kaffen som er laget for det du velger. God kaffe på tur er viktig, og det er ikke så mye du trenger for å få det til!

Primus / stormkjøkken–

En av de enkleste måtene og få laget kaffe på med mindre du har med kaffe på termos. Har du en kaffekanne kan du enkelt lage kokekaffe ved å koke vann i kaffekanna og la kokekaffen trekke i vannet i 8-10 min (følg anvisning på pakken). Har du ikke en kaffekanne eller kjele tiltenkt turbruk det ikke noe problem å ta med en kjele hjemmefra for å koke kaffe på. Hvis du koker vann på primusen kan du enkelt få laget presskanne kaffe hvis du allerede har en presskanne. Det finnes også kopper med kaffefilter eller presskanne kopper du kan bruke.

Sjekk Outnorth sitt enorme utvalg av turkjøkken her!

Bål –

Sørg for at det er helt trygt å tenne bål før du velger denne måten. Er det absolutt ingen fare for skogbrann er det ingenting som er bedre enn å kunne fyre opp bål både for kosen sin skyld, men også for å få laget morgenkaffen. Hvis du har et stativ til å henge kaffekjelen fra trenger du ikke vente før du begynner å koke kaffen. Hvis du ikke har det kan du vente til du får godt med glør og så sette kaffekjelen på glørne.

kaffekjele

Sjekk utvalget av kaffekjeler og annet turutstyr her!

Presskanne –

Har du allerede en presskanne er det veldig enkelt å bare ta med denne på tur. Pakk den gjerne inn i noen klær så den holder seg trygt i sekken. Enten du foretrekker presskannekaffe istedenfor kokekaffe eller ikke har en kaffekjele er det viktigste at du får deg en kopp kaffe når du er på tur. Hvis du uansett foretrekker presskanne kaffe finnes det selvfølgelig også spesiallaget for turer.

Presskanne til tur

Sjekk den ut her!

Presskopp –

På mange måter akkurat likt som en presskanne, men litt mer praktisk på tur. Perfekt hvis man ikke har så mye plass i sekken, også er den jo mye lettere. Pass på at turkameraten din også får seg en kopp kaffe. Har dere ikke to kopper er det bare å brygge den i en kopp først og så helle over til kameraten før du lager en til deg selv også.

Presskopp til å lage presskanne kaffe rett i koppen

JavaPress fra GSI Kan brukes både til å lage te eller kaffe, sjekk den ut her!

Termos –

Foretrekker du kaffetrakteren hjemme? da er det bare å helle den over på en termos. Passer også veldig godt til turer som ikke varer mer enn en overnatting. Dette gjør også at man kan slippe å ta med endel utstyr man ellers ville trengt og kan derfor være et ganske godt valg.

Termos

Sjekk det store utvalget av termoser fra Stanley Her!

Kaffefilter til kopp –

Dette er for de som sverger til filterkaffen, eventuelt passer på kolesterol nivået. Vær obs på at kolesterol nivået er høyt i presskanne og ufiltrert kaffe. For å få laget kaffen må du koke vann på bål eller primus/stormkjøkken. Har du ikke en turkjele går det fint å bare ta med en hjemmefra.

Finnes også i versjoner som ikke er i glass, og kan helles rett i koppen eller i en termos også. Se utvalget her

Kaffekvern –

Det er viktig å kose seg på tur, har du en kaffekvern er det ikke noe bedre enn å sitte og se utover ett blikkstille vann mens du kverner kaffen perfekt tilpasset måten du velger å tilberede kaffen din på tur.

Se manuelle kaffekverner her!

Espressokanne –

Det finnes forskjellige typer espressokanner men de fungerer på stort sett samme måte. Hvis du ønsker å bruke den på bål kan du sette den over glørne, men den kommer til å bære preg av det. Derfor hvis du syntes at espresso laget med espressokanne er det beste er det nok lurt å investere i en egen som du bare har med på tur.  Lager du den på primus er det enklere å få justert varmen og kannen blir ikke like skitten.

Leave a Comment