7 Viktige hengekøyetips – Alt du trenger for en god hengekøyetur!

Er du en ivrig fisker i marka eller bare ønsker å utforske friluftslivet har du sannsynligvis vurdert å ta med deg hengekøye på tur.

Noen sverger til hengekøyen til alle turer, det er stort sett aldri ett problem med mindre du er over tregrensa. Det er derimot noen ting du må ha i orden før du legger ut på hengekøyeturen.

Orker du ikke drasse med deg telt på tur er hengekøye det naturlige valget, med mindre du vil sove på rett på bakken. Ikke bare vil du få mer plass i sekken, men du vil også spare en hel del vekt på å velge hengekøye istedenfor telt.

Hengekøye kjøper du best hos Outnorth.no!

  1. Utsikt om morgningen du ikke ville fått fra et telt! Dette er et stor pluss med hengekøye, når du våkner på morgningen befinner du deg ikke inni en badstue som et telt kan være. Og du kan ligge å nyte utsikten med god samvittighet før du starter på morgenkaffen. Hvordan du lager kaffe på tur har vi skrevet om her

2. Komforten på hengekøyetur avhenger av både hvordan du liker å sove, men også hvor mye planlegging du har gjort. Du må teste hva du liker best av tradisjonelt liggeunderlag eller oppblåsbart. Noe mange sliter med på hengekøyetur er at liggeunderlaget sklir ut, sørg derfor for å  kjøpe ett som passer godt til hengekøye. Ulempen med oppblåsbare et at de kan fylle litt mer enn vanlige liggeunderlag. Hva som passer best for deg er det lurt å teste for å finne ut av. Endel velger også å bruke dyreskinn i hengekøyen for ekstra varme.

3. Hvilken sovepose du skal velge har ikke så mye om du er på hengekøyetur eller telttur, bortsett fra at det kan være litt kjøligere i hengekøye enn i telt. Sørg derfor for at du har en sovepose som er varm nok, legg også inn litt marginer i tilfelle det blir kaldere enn hva som er meldt, spesielt på høsten kan det plutselig bli mye kaldere enn det som værmeldingen sier.

4. Ekstra tau! Typisk at du finner det perfekte stedet å henge, men så har du ikke nok tau til hengekøyen. Det selges taupakker til hengekøye som er veldig lure å ha med på tur. Sørg for at du binder hengekøyen stramt nok, det skal være litt slakk men ikke så mye at du synker veldig ned. Stram den så du klarer å bytte posisjon, men ikke ha den så slakk at du føler at du synker veldig ned.

5. Bruk hengekøyen selv om du ikke skal sove i den! Til en liten kaffepause er hengekøyen perfekt, enten legg deg ned i den å ta en velfortjent pause. Ellers kan du sitte i den med turkameraten din mens dere tar en liten rast.

5. Kjøp dobbelhengekøye! Men sov alene i den. Har dere ekstremt godt sovehjerte er det selvfølgelig mulig å sove to i den. Det er uansett like greit å kjøp en dobbel hengekøye til seg selv siden de fleste syntes de er bedre å sove i.

Se det store utvalget av Hengekøyer Her!

7. Hengekøye er ikke bare til å sove i! Ta med deg hengekøyen på dagstur, den tar uansett ikke mye plass i sekken eller veier så mye. Er du på fisketur kan du ligge i den og nyte stillheten mens du har en dupp ute.

Husk at du får energi av en natt ute i friluft selv om du kanskje ikke sover like godt som hjemme i sengen din. Spesielt i starten er det vanlig å våkne opptil flere ganger om natten. Ikke la det ødelegge humøret, det å være ute gir deg uansett godt med ekstra energi så du klarer deg på litt mindre søvn. Etterhvert får du også mer erfaring og vet hva som skal til for at du sover minst like godt ute på tur som hjemme.  

Leave a Comment