Fisketur på fjellet

Hvordan fiske ørret med sluk

Lite slår det å fiske ferskvannsfisk i et stille vann mens du er omgitt av mektig natur og ørreten svømmer rundt. Men hvis du skal få ørret fra land i en innsjø du tror det er godt med ørret er det noen forberedelser du burde gjøre for å øke sjansene betraktelig.

Hvordan fiske ørret med sluk

Ørreten kan fiskes på mange måter, hvor slukfiske er en av de vanligste metodene. Selv om noen andre metoder kan være effektive, så er fordelen med slukfiske at det stort sett alltid kan fungere om du er litt heldig og på riktig sted.

Før du starter fisket burde du ta en tur rundt vannet du skal fiske i, og se hvor det kan være ørret. Er det noe aktivitet? hvor er sola? hvor er det vegetasjon? Hvor er det fint for ørreten å gjemme seg i vannet? Start alltid med å finne ut dette. Har du aldri fisket i vannet før er det vanskelig å vite hvilken sluk du burde fiske med. Bruk grunnregelen som er lyse sluker når det er lyst ute, og mørke sluker når det er mørkt ute.

Fiskestang for ørretfiske på land i ferskvann

Har du allerede en fiskestang er sjansen stor for at den holder helt fint, skal du derimot ut for å kjøpe deg en stang så er det greit med ganske lett utstyr til ørretfiske fra land. Ca 7 fot og ganske lav slukvekt er perfekt for når du skal ut å fiske ørret. Grunnen til at du ikke trenger en så lang stang er at du sannsynligvis kommer til å stå på steder som ikke er veldig egnet for lengre fiskestenger. Lite er mer irriterende enn å oppleve at det er trær i veien hver gang du skal kaste ut, og da vil du også uansett klare å kaste lenger ut med en kortere stang.

Daiwa CROSSFIRE LT1000 GOLD RUSH PMC/7′ 4PC 3-15G/0.13YLJakt&Friluft
Sjekk Prisen!

Dette er en 4-delt fiskestang som gjør den perfekt til allround ørretfiske. Enkel å pakke med seg til tur, og ikke minst i bilen. Les også vår test av haspelstenger her!

Beste sluk til ørretfiske

Fisker du ørret når det er lyst ute kan du prøve deg på en sølvfarget sluk. Generelt er regelen lyst på lyst og mørkt på mørkt, det vil si lysere farger når det er lyst og mørkere når det er mørkt. Selvfølgelig ingen regel uten unntak, får du ikke fisk må du alltid prøve å variere. Prøv deg gjerne på kobberfarget sluk til ørretfiske

Hvis det er kaldt eller tidlig på sesongen står ofte ørreten dypere i havet, da kan det være vrient med sluk. Det kan også være vanskelig å lure ørreten med sluk når det er kaldt siden fisk generelt har mindre energi i seg når det er kaldt. Det er også et godt tips hvis du uansett prøver deg med sluk på ørretfiske at du generelt kan fiske med langsommere innsveiving når det er kaldt ute.

Stort utvalg av sluker til ørretfiske!Jakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Er du på fjell med mange vann er det ikke sikkert at det er ørret i alle vannene, derfor er det lurt å gjøre litt forberedelser på forhånd. Eventuelt vær forberedt på at du kanskje må finne deg et annet fiskevann hvis du skal få ørret til middag.

Harvefiske etter ørret!

Godt ørretfiske!

Leave a Comment