Fiske ørret i ferskvann – hvordan fiske ørret med sluk, mark og søkke


Lite slår det å fiske ferskvannsfisk i et stille vann mens du er omgitt av mektig natur og ørreten svømmer rundt. Men hvis du skal få ørret fra land i en innsjø du tror det er godt med ørret er det noen forberedelser du burde gjøre for å øke sjansene betraktelig.

Fiskestang for ørretfiske på land i ferskvann

Har du allerede en fiskestang er sjansen stor for at den holder helt fint, skal du derimot ut for å kjøpe deg en stang så er det greit med ganske lett utstyr til ørretfiske fra land. Ca 7 fot og ganske lav slukvekt er perfekt for når du skal ut å fiske ørret. Grunnen til at du ikke trenger en så lang stang er at du sannsynligvis kommer til å stå på steder som ikke er veldig egnet for lengre fiskestenger. Lite er mer irriterende enn å oppleve at det er trær i veien hver gang du skal kaste ut, og da vil du også uansett klare å kaste lenger ut med en kortere stang.

Abu Garcia Venturi Ørret 4-delSE PRISEN

Dette er en 4-del fiskestang som gjør den perfekt til allround ørretfiske. Enkel å pakke med seg til tur, og ikke minst i bilen. Med velkjente Cardinal STX10 haspelsnellen er dette en pakke som passer for alle som vil fiske ørreten! Stangen er 4 delt som gjør at den er enkel å ha med seg. Med sine 7 fot og slukvekt på 5-15 Gram får du en pakke med medium rask aksjon som er perfekt for ørretfsike.

Beste sluk til ørretfiske

Fisker du ørret når det er lyst ute kan du prøve deg på en sølvfarget sluk. Generelt er regelen lyst på lyst og mørkt på mørkt, det vil si lysere farger når det er lyst og mørkere når det er mørkt. Selvfølgelig ingen regel uten unntak, får du ikke fisk må du alltid prøve å variere. Prøv deg gjerne på kobberfarget sluk til ørretfiske

Ørretfiske med mark og søkke

Hvis det er kaldt eller tidlig på sesongen står ofte ørreten dypere i havet, da kan det være vrient med sluk. Det kan også være vanskelig å lure ørreten med sluk når det er kaldt siden fisk generelt har mindre energi i seg når det er kaldt. Det er også et godt tips hvis du uansett prøver deg med sluk på ørretfiske at du generelt kan fiske med langsommere innsveiving når det er kaldt ute.

Derfor kan Mark og søkke være ypperlig å prøve seg på, det krever heller ikke like mye av deg som fisker. Marken velger du selv, prøv deg frem med forskjellige varianter. Om du skal prøve deg på mark og søkke eller sluk bestemmes av hvor tror fisken er. Mark og søkke kan generelt brukes oftere, men kan være mindre effektivt hvis det er gode forhold for sluk. Er det varmt, og aktivitet i vannet er sluk å foretrekke. Da kan du gjerne prøve deg på raskere innsveiveinger også, men husk å stopp opp for å “dra” inn sluken også. Når det gjøres simulerer du en skadet fisk som er poenget med sluken.

Er du på fjell med mange vann er det ikke sikkert at det er ørret i alle vannene, derfor er det lurt å gjøre litt forberedelser på forhånd. Eventuelt vær forberedt på at du kanskje må finne deg et annet fiskevann hvis du skal få ørret til middag.

Godt ørretfiske!

Siste artikler