Oslofjorden

Fiske i Oslofjorden – De beste fiskeplassene i Oslo

Det er veldig mange fine steder å fiske i Oslo, og du kan fiske flere steder i sentrum. Går du en tur langs byen vil du raskt se hvor det fiskes, og da er det lurt å se om de faktisk har fått noe fisk.

Ønsker du å fiske veldig bynært er det mulig, men vi anbefaler å heller kjøre, sykle eller ta en busstur for å komme seg litt ut av byen. Hvilken retning du drar er ikke så nøye, du vil se at tipsene våres over fiskeplasser langs Oslofjorden har plasser i begge retningene fra Oslo sentrum. For de plassene vi har nevnt er det lurt å prøve seg litt utenfor. Det er relativt store fiskeplasser, og går du noen hundremeter videre kommer du til steder hvor du kan stå helt alene å fiske.

De beste fiskeplassene i Oslofjorden

Ulvøybrua – De fleste som har kjørt inn til Oslo langs Mosseveien har nok fått med seg det populære fiske som drives fra Ulvøybrua. Fra brua er det mulig og fiske med både spinning og harpe, mange velger også å fiske med harpe mens fiskestanga ligger ute med en dupp og venter på napp. Er du heldig får du en fin stim med makrell som svømmer under brua, makrellen kommer ikke til indre Oslofjord før utpå sommeren. Makrellfiske og hvordan du får makrell kan du lese mer om her.

Breivoll/ Kjærnes – Ønsker du å stå mer i fred og nyte stillheten kan du ta buss mot Drøbak eller kjøre langs Mosseveien til du kommer til Kjærnes / Breivoll. Parker ved nesset og gå til et av skjærene du finner rundt der, herfra er det mange gode steder å fiske. Hvis du ønsker å få fiske er det større sjanse for å få noe hvis du unngår å fiske når det er på sitt varmeste, prøv helst morgen eller kvelden. Fra Kjærnes/ breivoll er det best å fiske med stang og en litt tyngre sluk så du får et godt kast, unngå de mest langgrunne områdene. På Breivoll er det mange folk om sommeren, du kan gå forbi stranda og videre innover, da vil du finne noen gode og fredelige plasser. Eventuelt er det mulig å gå langs fortauet etter kiosken på nesset, der vil du også finne greie steder å fiske fra.

Oslofjorden

Ingierstrand / Hvervenbukta – Herfra har du mange av de samme mulighetene som fra Kjærnes, dog kan du finne litt dypere vann her. Samme som på Breivoll er det også mye liv her på sommeren, derfor er det best å trekke litt unna der de fleste oppholder seg og finne noen fine skjær du kan fiske i fred fra. Fisker du på dagen her ville jeg testet med lyse sluker, men som alltid ikke bruk for lang tid før du bytter på sluken hvis du ikke får napp. Prøv gjerne og fiske med agn og dupp også, bruk da gjerne makrellrester fra tidligere fisketurer som du har fryst i fryseren.

Oslofjorden

Bygdøy – Et spesielt sted å fiske, også perfekt for de som bor i byen. Det er bysykkel stativ på Bygdøy så her er det bare og sykle fra byen til fisketuren. Fra Bygdøy kan du fiske på Sei, Ørret og makrell, mange har hatt hell ved Paradisbukta. Vær obs på at det ofte er mye folk her, det er også en egen nudiststrand. Ønsker du best mulig forhold for fisking er det derfor best å stå opp så tidlig som mulig, gjerne start ved 3-4 tiden på morgningen.

Øyene i Oslofjorden – Hvis du virkelig ønsker følelsen av å komme deg ordentlig ut på tur er øyene i Oslofjorden det perfekte valget – uansett om du kommer deg ut dit med egen båt eller med ruter sine båter. Langøyene, Hovedøya og Nakholmen er noen av de mest populære øyene, til de øyene går det båt fra Aker Brygge på sommeren. Fra alle øyene er det mulig å få godt med fisk, derimot er det noen grunne områder ved øyene. Det er best å unngå disse stedene og heller prøve lykken der det er dypere. For nybegynneren er en rimelig haspelstang absolutt nok til å kunne få fisk her. Prøv deg gjerne med agn fra sild eller makrell, husk at å fiske med levende agn er ulovlig.

Fisking fra båt i Oslofjorden – Fisking fra båt eller kajakk i oslofjorden er enda bedre enn å stå på land. Det er også mulig og leie kajakk hvis du ønsker og komme deg litt ut på sjøen uten at du har egen båt. Les mer om fisking fra Kajakk her. Har du muligheten til å fiske fra båt er dorging med harpe noe som kan gi deg mye fisk hvis du er heldig og treffer på en stim. Eventuelt skru av motoren og nyt stillheten mens du har ute en dupp med agn eller kast sluk med fiskestangen samtidig. Hvis du har en tyngre sluk vil du oppleve at det blir mye lettere å kaste lenger ut.

Hva kan du fiske i Oslofjorden?

Oslofjorden er dessverre blitt fisket hardt i, og det er mye trafikk og mennesker som bruker Oslofjorden. Men Oslofjorden er langt fra død, og du kan fiske både makrell, sei, sjøørret, hvitting, sild, brisling, ål, hummer og laks.

Forbud mot torskefiske i Oslofjorden

Torsken er det totaltforbud mot å fiske i oslofjorden året rundt, det er i tilegg 14 definerte områder i skagerrakkysten det er totalforbud mot fiske fra januar til april. Det er viktig at dette respekteres, tiltakene er satt i gang for å sikre bestanden og vil være for alles beste i det lange løp. De røde/rosa feltene viser hvor det er totalforbud mot fiske fra januar – april, grunnen til dette er at det er gytetiden til torsken. Det blå feltet viser hvor torsken er totalfredet, får du torsk i dette området må du forsiktig ta den av kroken og sette den ut igjen.

Leave a Comment