Test av fiskestenger for barn – hvordan fiske med barn

For å gi barn en god introduksjon til fisking er det lurt å gjøre endel forberedelser så de har et godt utgangspunkt før de starter. Hvis man ikke gjør de viktige forberedelsene kan det fort være at fiskeinteressen ikke blir like stor som den ellers kunne vært.

Velg riktig fiskestang

For at det skal gå an å faktisk fiske og at det ikke skal bare være et leketøy man ikke får noe fisk med burde det være litt lengde på fiskestanga. Fiskestenger under 160cm er ikke noe særlig og fiske med, det blir veldig vanskelig å få kastet noe særlig ut. Det er også veldig vanskelig å få til noe presisjon i kastet, derfor opplever mange at det er like greit å holde seg unna stenger som er kortere enn 160cm. Det tar kanskje litt lenger tid før man får det til, men når man først klarer å kaste ordentlig med stengene som ikke er ment for de aller minste barna vil teknikken man får etterhvert også være overførbar til lengre stenger. I motsetning til de minste stengene som egentlig blir mer riktig å kalle leketøy enn fiskestenger.

Haspel eller lukket snelle

Mange stenger for barn har lukket snelle, dette passer best for de aller minste barna. Barnestenger med haspelsnelle er bedre men kan være litt vanskeligere. De fleste vil fort gå over til en vanlig haspelsnelle, og dette gjør at barnet lærer å kunne bruke større fiskestenger veldig fort også!

Test – De beste fiskestengene for barn

iFish X-Wand 5" LimeiFish X-Wand 5′ – Tilgjengelig i forskjellige farger!Outnorth
SE PRISEN

iFish X-Wand 5″ er en lett og solid fiskestang som passer godt for barn. Den har en lukket snelle og en lengde på 5 fot, noe som gjør den enkel å håndtere for yngre barn. Stangen er også utstyrt med en behagelig håndtak og er lett å montere og demontere.

iFish X-Wand 6' BlueiFish X-Wand 6′ – Tilgjengelig i forskjellige farger!Outnorth
SE PRISEN

iFish X-Wand 6′ er litt lengre og kraftigere versjon av 5″ modellen. Denne stangen er også utstyrt med haspelsnelle og passer for litt eldre eller mer erfarne barn. Med en lengde på 6 fot gir den økt kastelengde og bedre presisjon, noe som gir en mer spennende fiskeopplevelse. Mange opplever generelt at lukkede haspelsneller fungerer veldig dårlig, derfor vil vi også anbefale å helle kjøpe denne versjonen!

Er du selv ikke så erfaren med å fiske er dette generelt en fin fiskestang for å få teknikken på plass selv for voksne!

Fisketips for å sikre en god tur med barn

Før dere pakker klart til tur er det lurt å gjøre litt forberedelser på hvor dere skal dra, spør lokale fiskere og forklar at dere skal ha med barn på tur. Da får dere kanskje noen ekstra gode tips siden mange fiskere verner godt om plassene sine. På de første fisketurene er det ikke viktig hvilken fisk dere får! Men det er lurt å gå aktivt inn for å faktisk få noe på kroken, det kommer til å øke interessen betraktelig for barna. Og de bryr seg ikke noe særlig om hvilken fiskeart dere får på kroken. Prøv gjerne å fiske med sluk av litt tyngde så barnet får kastet litt ut. Helt i starten kan dere feste ett lodd på enden av snøret og la barnet kaste det noen ganger til teknikken er på plass. Det kan også gjøres på en gressplen.

Når dere har funnet et godt sted å ta første fisketuren er det ikke akkurat nå man skal basere turen på at man skal grille egenfisket middag på turen, ta derfor med godt med mat. For all del ikke glem at dere er på tur og da er det lov å kose seg med ekstra god mat, det holder også humøret oppe. Når barnet har prøvd å kaste noen ganger med et lodd, det har også litt med sikkerhet å gjøre siden fiskekroken kan potensielt gjøre noen blind. Det er ikke farlig hvis man gjøre ting riktig men det er viktig å følge godt med. Derfor er ikke dette turen hvor du trenger å ta med din egen fiskestang, hold fullt fokus på at barnet du har med på tur får kasta ordentlig og sveiva inn ikke altfor fort eller sakte.

Barn under 16 år fisker gratis der de voksne ellers trenger fiskekort, det er enda en god grunn til at man kan prøve seg på litt lengre turer til steder hvor det virkelig er bra å fiske uten at det trenger å koste noe.

Les hvordan du unngår mygg på tur her!

Fisker dere fra en brygge, svaberg eller andre steder hvor det er en fare for å falle ut i vann som er for dypt til å gå i burde barnet alltid ha på seg redningsvest. Det er noen fordeler med å starte med å fiske med dupp og agn, da trenger man ikke tenke så mye på å sveive inn. Derimot får man ikke kastet like bra med dupp og agn, derfor er det best at du tilpasser etter hva barnet du har med på tur syntes er mest spennende.

Du har nå en ypperlig mulighet til å lære barnet om respekt for dyr og fortelle om hvordan man kan være med på å opprettholde en bærekraftig populasjon. Får dere fisk som ikke overholder minstemål, dra den pent av kroken og kast den ut igjen så kan du fortelle om hvorfor det er viktig å gjøre det. Får dere derimot god matfisk så vis hvordan man avliver den raskt og humant. Deretter kan de selv prøve på neste fisken. Fyr opp bål eller ha med primus så dere kan lage en god middag på turen av fisken, da får du også vist hvordan man fileterer fisken på korrekt måte. Noen rester av fisken kan brukes til agn, men husk at det er ulovlig å fiske med levende agn. God tur!

Leave a Comment