Fisketur på fjellet

Haspelfiskestang test – Fisking fra land – Stor test av beste fiskestenger!

Hvilken fiskestang? Skal du endelig kjøpe deg din første fiskestang, eller bytte ut den du alltid har hatt men lurer på hvilken du skal kjøpe så har vi svaret her!

Det første som må avdekkes er hvilket behov du har, vi tar ikke for oss fluefiske stenger i denne saken. Det første du må tenke på er om du skal fiske mest i ferskvann (innsjøer) eller i havet. Det finnes veldig mange gode allround stenger som stort sett kan brukes til det meste av fisking fra land. Om du vet du kun skal fiske i små skogstjern eller små innsjøer på fjellet trenger du ikke å kjøpe en allround fiskestang som kan brukes til alt. Kommer du derimot til å fiske både i havet, og mindre ferskvann så finnes det mange gode allround stenger som passer godt til det. I denne testen tar vi for oss både allround fiskestenger, men også til andre typer fiske som er mer spesifikt.

De fleste fiskestenger til dette bruket er haspel, og det er også det beste for fiske fra land. Bortsett fra lengden på fiskestangen er slukvekten en god indikator på hva fiskestanga passer til. 0-20 g er typisk til sjøørret mens fra 20 g og oppover passer bedre til fiske fra svaberg i sjøen. Lengde på fiskestangen har også mye å si, det kommer vi tilbake til senere. Til felles er det at kjøper du en fiskestangpakke så er du sikker på at snelle og snøre er laget for det fisket du skal bruke den til!

Fordelen med det er at da passer snella i forhold til vekt, som gjør at fiskestanga får riktig balanse. Bruker du feil snelle til stanga vil du oppleve at du ikke får like mye ut av den og kaster like langt som du ellers ville gjort med en snelle som har riktig vekt. Ofte er det

Sjøørret og Allround lett fiske

Ønsker du å prøve og lure sjøørreten, men også kunne bruke stanga til litt annet fiske i ferskvann er dette stangen for deg. Med kastevekt på 16-30 gram er denne fiskestangen perfekt for deg. Daiwa Crossfire er 9 fot og firedelt, som gjør at den er veldig enkel å pakke med seg.

Daiwa CROSSFIRE LT2500 GOLD RUSHDaiwa CROSSFIRE LT2500 GOLD RUSHJakt&Friluft
Sjekk Prisen!

Allround fiskestang – Best i test!

Abu Garcia Max Pro Spinning er den perfekte pakken for de aller fleste som fisker. Uansett om det er i ferskvann eller i havet er dette en haspelpakke som er utrolig allsidig. Abu Garcia er kjent for kvalitetsprodukter, og den pakken her er virkelig god kvalitet, og veldig mye for pengene! Driver du med lettere sjøfiske er dette også noe Max Pro er perfekt til. Stangen er to delt, det gjør at den ikke blir like kort når den er pakket sammen som 4 delte stenger. Om det er veldig viktig anbefaler vi å heller gå for Daiwa Crossfire.

Abu Garcia Max Pro Spinning 902MH 15-40g/SP40Jakt&Friluft
Sjekk Prisen!

Fiskestang for sjøfisking fra land

Ønsker du å fiske i sjøen er det morsomt med en stang som har litt kastevekt, denne har opp til 60 gram som gjør at du får kastet godt ut. Selv om den er veldig god til sjøfiske fra land kan den fint også brukes til lettere fisking. Denne er også delt i fire så skal du på fjellturer så er det godt å vite at det ikke er noe problem å få med seg fisketangen.

Daiwa CROSSFIRE LT4000-C GOLD RUSH PMC/10' 4PC 20-60G/0.25YLDaiwa CROSSFIRE LT4000-C GOLD RUSH PMC/10′ 4PC 20-60G/0.25YL
Jakt&Friluft
Sjekk Prisen!

Tror du at du kommer til å fiske både i havet og på fjellet/innsjøer er dette fistestang pakken for deg. Vi ble veldig positivt overrasket over denne stangen, det er vanskelig å velge en vinner som allround stang, men vi kan nok egentlig si at denne er så god som en allround stang kan bli. Daiwa Crossfire er en kombinasjon som er laget spesielt for sjø og laksefiske.

Lengde på fiskestenger

For lengde på fiskestenger er det fot som gjelder, en fot tilsvarer 30,48 cm. Til ferskvannsfiske er fra 6-9’ (fot) en fin lengde mens til sjøfiske i havet kan man med fordel ha en enda lengre steng. Gjerne 8-10’ men husk at det er flere ting enn lengden som spiller inn. Du vil kunne kaste lengre med en lengre stang, men det krever litt teknikk før du får lange og gode kast. Bortsett fra lengden på stangen er det desto tyngre det du har i enden av snøret er som bestemmer hvor langt ut du vil klare å kaste.

Leave a Comment