Det beste utstyret for isfiske – stor test!

Har du lyst til å komme i gang med isfisking er det litt utstyr som må på plass først. I denne testen tar vi for oss utstyr som passer perfekt for den vil komme i gang, men som også ønsker utsyr som kan brukes når man blir mer viderekommen.

Når fiskesesongen er over starter en ny stor sesong, vi snakker selvfølgelig om isfiskesesongen. Sesongen starter så fort isen blir trygg nok til å ferdes på, og varer til isen ikke er trygg nok lenger. Her er det store lokale forskjeller og det varierer mye fra år til år hvor lenge sesongen varer. På den kaldeste tiden er det mange som syntes det bli for kalt å holde på med isfiske. Det kan selvfølgelig ordnes med gode og varme klær, eller vente til det blir litt varmere i lufta enn det er i januar.

Stenger for å isfiske med

Isfiskestang – En isfiskestang har på mange måter mye til felles med en vanlig fiskestang, spesielt med tanke på virkemåten. Det som skiller de fra vanlige fiskestenger er at de er mye kortere og har mye mer følsomhet i stangen.

Disse fiskestengene er bedre når du fisker dypt eller på sjøen en de typiske pilkestikkene siden det går raskere å sveive. Du har også mer kontroll når du isfisker med denne typen fiskestang.

iFish Sensirod ComboOutnorth
Sjekk utvalget!
13 FISHING Infrared Ice Combo 26″ MLJakt&Friluft
Sjekk utvalget!

For allsidig isfiske vil denne startpakken være et godt kjøp, her får du stang med en god haspelsnelle som du kan dra opp mye fisk med. Dette er et sett som er laget for norske forhold, og du kan bruke den isfiske stangen mens du har på deg votter så du holder deg god og varm.

Noe av det som overrasket meg mest denne isfiskestangen var hvor spenstig den ble når jeg fikk napp med den. Det var også veldig mye respons på stangen, så det var ingen tvil om når jeg fikk napp.

Stangen er laget av karbon og tåler norsk vinter godt, dette er et sett du kan ha i mange år og ikke noe du vokser fra med det første. I enden av snøret kan du prøve deg på kunstig agn, jigg eller noe annet du har fra før av. Bare husk på det viktigste, varier alltid ofte når du fisker. Får du ikke napp er det bedre å prøve noe annet enn å bare fortsette å fiske på samme måten, så derfor alltid varier ofte til du finner ut hva som er optimalt for der du fisker og for den dagen du er ute.

Pilkestikke –Slike pilksetikker som denne kan du fint kjøpe flere av, da øker sjansen for å få fisk betydelige

Pilkestikker!Jakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Disse isfiskestengene er meget rimelige, fest flere kroker på lina og borr deg noen hull. Da øker du sjansene veldig for å få fisk!

Isbor – Dette kjøper du kun en gang så pass på at du kjøper det riktige!

Ustyret du trenger for å borre og sjekke at isen er trygg – den største forskjellen på isbor er lengden, om bladene er løse eller en del av selve boret og om du manuelt må borre eller om det gjøres elektrisk.

Det finnes ikke et allround isbor som fungerer til absolutt alt. Men i denne testen så skal vi prøve å gi tips som vil passe godt til allround isfiske. Er det derimot kun et type spesielt isfiske du skal drive med kan det være at du burde se etter et isbor som kun er ment for den type isfiske som du skal drive med.

Rapala UR Steel 155mmJakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Et meget godt borr som virkelig overrasket meg positivt. Dette isboret har utskiftbare kniver, og en vekt på rett under 3 kg som gjør at du orker å bære det med deg. Maks istykkelse er 115cm, men det selges forlenger seperat som gjør det til ett enda mer allsidig borr. Jeg vil absolutt anbefale og kjøpe en forlenger, for det er ikke noe som er mer ubrukelig enn et isborr som er for kort. Det finnes også drilladapter til denne modellen, det er ikke nødvendig i starten men etterhvert er det noe de fleste ser at kan være veldig behjelpelig.

På dette isboret fra Rapala så kan du løsne håndtaket og snu det rundt så det står motsatt vei. Dette er genialt når du skal transportere det med deg på tur.

Med isfisking vil du oppleve at det er fristende å ha mange hull du fisker fra, og med dette boret så går det veldig fort å bore hull i isen. Er dere flere på tur så vil du muligens se at en drill adapter vil være greit å så du kan bore veldig mange hull uten noe anstrengelse, det er derimot ikke nødvendig til vanlig og håndkraft går helt fint.

Noe å sitte på – En pilkekasse er viktig å ha med når du skal på isifiske, eventuelt noe annet du kan sitte på. Det er kritisk at du har med deg en stol når du skal isfiske, hvis ikke blir det nok en kort tur. Jeg har testet flere og er veldig fornøyd med denne. Selv om du holder deg i bevegelse så er det nesten helt nødvendig å ha noe å sette seg ned på.

Pakke med liten stol og alt du trenger for å komme i gang til en rimelig pris!Outnorth
Sjekk utvalget!
Stort utvalg av campingstoler!Jakt&Friluft
Sjekk utvalget!

Sikkerhet – Isfisking foregår naturligvis på vann som er fryst, det gjør at det noen forhåndsregler må tas. Som alltid er det de vanlige turreglene som gjelder. Men du må ha en viss ide om hvor tykk isen er før du i det hele tatt kan gå ut for å måle den. Enhver som ferdes på isen må ha med seg ispigger. Kjenner du en som har alt er dette også en ypperlig gave, de er også billige så her er det ingen grunn til å ikke kjøpe. Ispigger har reddet mange liv, det eneste du må gjøre er å alltid huske og ta de med deg

Selv om de ligger på bakken her, så husk at det er rundt halsen du skal ha de. Disse har også en fløyte på seg. De har en fin snor som du henger rundt halsen, og da merker du nesten ikke at du har de på deg. Dette er også noe alle som driver med turskøyter må ha!

Ispigger til isfiske Jakt&Friluft
Sjekk utvalget

Leave a Comment