Fisketur på fjellet

Fiskestang test! De 5 beste fiskestengene (Allround fiskestang test)

I denne testen tar vi for oss de beste fiskestengene innenfor de største typene av fisking som foregår i Norge. I denne testen samler vi fiskestenger tenkt til ulik bruk og anbefaler en innenfor hver kategori, det er i følgende kategorier vi har testet: Haspelstang, Havfiskestang, teleskopstang og Barnestang (barne fiskestang).

Testens kategorier

  1. Vinnerne oppsummert
  2. Haspelstang – Fiskestang for nesten all type fiske
  3. Havfiskestang – Når du skal prøve deg på storfisken fra båt
  4. Laksepakka – For deg som vil fiske laks og sjøørret
  5. Teleskopstang – For deg som vil på tur
  6. Barnefiskestang – Ute etter en god stang til barn? Vi har funnet den perfekte barne fiskestangen

Stangen vi anbefaler innenfor hver kategori er stenger som nybegynnere fint kan starte med, men også stenger som aktive fiskere vil være fornøyd med i flere år. Generelt anbefaler vi ikke å starte med en nybegynner fiskestang, det er fordi du uansett fort vil kunne håndtere en fiskestang som er ment for aktive fiskere. Alle stengene er av god kvalitet og som tåler en støyt og lange dager på havet eller til fjells. I år tar vi også med en fiskestang i testen som er laget for barn.

Testen oppsummert med vinnerne innenfor hver kategori. Vi har skrevet mye innenfor hver kategori tidligere, men er du usikker på hvilken fiskestang du skal velge så har vi noen gode tips til deg. En haspelstang kan brukes til så godt som all type fiske, og en teleskop haspelfiskestang er perfekt for deg som ofte trenger å ta deg med den hvor lengden har mye å si. For eksempel hvis du ofte skal ha den med deg i sekken eller andre steder hvor en lang fiskestang er upraktisk.

ALLROUND HASPELSTANG – Haspelstang vinneren for variert fiske

Daiwa CROSSFIRE LT3000-C GOLD RUSH PMC/9' 4PC 15-40G/0.19YLDaiwa CROSSFIRE LT3000-C GOLD RUSH PMC/9′ 4PC 15-40G/0.19YLJakt&Friluft

HAVFISKESTANG

Penn Proff Combo 2-Speed 20-60Penn Proff Combo 2-Speed 20-60Jakt&Friluft

LAKSEPAKKA – Sjø og laksefiske

Abu Garcia Tormentor Spin 4pc 9" 15-45g/3000+0,20FLAbu Garcia Tormentor Spin 4pc 9″ 15-45g/3000+0,20FLJakt&Friluft

TELESKOPSTANG

Abu Garcia Tormentor Spin 4pc 9" 15-45g/3000+0,20FLShimano STC MINI TELE 210 ML 7-21GJakt&Friluft

FISKESTANG FOR BARN

iFish X-Wand 6' BlueiFish X-Wand 6′ BlueOutnorth

Daiwa CROSSFIRE LT3000-C GOLD RUSH PMC/9′ 4PC 15-40G/0.19YL – Haspelstangvinneren – Perfekt til allround fiske

Daiwa CROSSFIRE LT2500 GOLD RUSH PMC/9' 4PC 5-25G/0.17YL
Sjekk Prisen!

Testens vinner i kategorien allroundfiske. Dette er stangen som enhver fisker burde ha i arsenalet sitt, eller som den første fiskestangen. Med denne Berkley/ Daiwa fiskestangen kan du fiske i både innsjø, havet og elver, mer allsidig fiskestang er vanskelig å finne. Aksjonen i stangen er rolig samtidig som den innbyr til aktivt fiske.

Les vår test av haspelfiskestenger her!

Penn Havfiskesett AllroundHavfiskestang til både pilking og jigging.

Sjekk Prisen!

Her har du havfiskestang som dekker de fleste behov du måtte ha. Penn er en meget annerkjent produsent av havfiskestenger og treffer suverent med denne stangen.

Er du litt usikker på hva du skal fiske på havet, eller ønske å kunne fiske det meste som er mulig for havfiske så er denne havfiskestangen perfekt for deg. Med sine 7 fot og 15-40 lbs er dette en stang som er laget for ordentlig havfiske.

Du kan lese mer om havfiskestenger her

Abu Garcia Tormentor Spin 4pc 9″ 15-45g/3000+0,20FL – Pakken for deg som skal fiske laks og sjøørret

Abu Garcia Tormentor Spin 4pc 9" 15-45g/3000+0,20FL
Sjekk Prisen!

Den perfekte laksepakken eller hvis du vil prøve deg på sjøørret. Her har du en stang som du virkelig kan vokse med som fisker, og du kommer ikke til å vokse fra den heller.

Dette er en sterk stang laget for aktive fiskere, laget spesielt for sjøørret og laksefiske men bruksområdet er mye større enn det. Stangen er utrolig god å holde og kvalitetsfølelsen denne gir deg er fantastisk.

Shimano STC MINI TELE 210 ML 7-21G – Teleskopstangen – Ingen unnskyldning for å ikke ha med fiskestangen på tur

Shimano STC MINI TELE 210 ML 7-21G
Sjekk Prisen!

Har du noen gang tenkt at det er litt stress å ta med deg fiskestangen på tur, spesielt hvis du har en fullpakket sekk klar for fjelltur så er teleskop fiskestang genialt. En teleskopstang er ofte reserverstangen til mange fiskere. Derfor er det smart å starte med en fiskestang for å finne ut hvor du liker best å fiske, for denne stangen kan brukes til det aller meste av fisking. Så når du etterhvert ønsker å fokusere mer på en type art eller spesiell type fiske kan du kjøpe en egen fiskestang dedikert til det og bruke teleskopstangen når du er på tur.

Teleskopstenger til fisking – Alt du trenger å vite

iFish X-Wand 6′ Blue – Barnefiskestang – Tilgjengelig i flere farger!

iFish X-Wand 6' Blue
Sjekk Prisen!

Er du usikker på hvilken fiskestang du skal kjøpe til barnet ditt? Det finnes mye forskjellig tilgjengelig. Fiskestangen er en fiskestang barnet vil kunne bruke i flere år, den er tilgjengelig i både blå, grønn, oransje og rosa. Stangen er todelt, i og med at den uansett ikke er så lang gjør det at du enkelt får den med deg. I starten kan du lære barnet å fikse med en sluk som du har tatt av kroken på, det gjør det hele mye tryggere. For å ta av kroken bruker du bare en avbiter, ellers kan finnes det gummidupper laget for formålet også. Litt tørrtrening hjemme i hagen eller på en større åpen plass er aldri dumt for å få teknikken på plass.

En av de største forskjellene er om det er åpen eller lukket snelle, de åpne er for de aller minste barna. Vi mener derimot at med en voksen som gir god opplæring vil de fleste barn raskt kunne håndtere en annen fiskestang med åpen haspelsnelle som denne. Du kan lese mer om fiskestenger til barn her.

Gjør et godt gjennomtenkt kjøp

Bruk litt tid på å finne ut hvilket behov fiskestangen skal dekke. For de aller fleste som skal drive med lett kystfiske eller i vannet fra land så er det ikke nødvendig med veldig kraftig utstyr. Faktisk vil lettere utstyr gi mer respons og gjøre det lettere å fiske, det lettere utstyret har også blitt vesentlig mye bedre de siste årene og stenger som tidligere var kraftige vil nå kunne sammenlignes med langt lettere fiskestenger. Med lettere utstyr vil du også kunne imitere fisk lettere når du fisker siden du har mer kontroll over det du har i enden av snøret.

Uansett hvor aktiv fisker du er vil en fiskestang med haspel være fin og ha. Det kreves lite vedlikehold av fiskestangen og den er alltid klar for en liten eller lang fisketur.

Leave a Comment