Vadebukse test – Dette må du vite om vadebukser

Fisking med og uten vadebukse er to forskjellige verdener. Med vadebukse så kommer du til de stedene du ellers bare kunne drømt om. Og du gjør det på en trygg måte og i en bukse som er laget for det, både sikkerhetsmessig men også for komforten.

Du kan selvsagt gå ut i vannet med gummistøvler også, det kan derimot være veldig farlig hvis de fyller seg med vann. Og med en vadebukse kan du stå i mye dypere vann, og samtidig holde deg varm og tørr. Det er blant fluefiskere vadebukser virkelig er allemannseie, men det blir stadig flere som bruker vadebuske når de fisker med fiskestang også.

Simms Tributary Stockingfoot

Dette er en vadebukse som de aller, aller fleste vil være veldig fornøyd med i mange år. Simms er en meget anerkjent leverandør av vadebukser og har virkelig levert med denne vadebuksen. I forhold til pris er denne vadebuksen virkelig mye for pengene, og i denne prisklassen vil vi faktisk påstå at du ikke finner noe bedre.

At den er stocingfoot vil si at den har “sokker” som du bruker i skoene dine og som er festet til vadebuksa. Buksen er laget sånn at den har ekstra lag der den er mest utsatt for slitasje, det vil i praksis si at den er ekstra slitesterk opp til livet i buksa. Det er en nødvendighet for at buksa skal holde lenge, men det gjør også at den over livet i buksen gir gode pusteegenskaper. Det er en bukse du fint kan gå litt med utenfor elva også uten at det blir altfor varmt.

Simms tribatary Stocingfoot har også lommer og en lomme som du i tillegg kan holde hendene i for å varme de.

Simms Tributary StockingfootSJEKK PRISEN

 

Simms G3 Guide Stockingfoot Shadow Green

Dette er virkelig den ultimate vadebuksen for den drevne fiskeren. Skal du unne deg noe spesielt og som virkelig er verdt så er det Simms G3 du burde gå for.

Simms G3 Guide kombinerer 3 og 4 lags gore-tex materiale for å gi ultimate pusteegenskaper og slitestyrke på de delene av vadebuksen hvor det trengs.

Det simms har fått til med G3 Guide er å lage en vadebukse som puster ekstremt godt, til å være en vadebukse. For det å lage en vadebukse som har gode pusteegenskaper er ikke enkelt, og vi har prøvd mange og kan skrive under på at langt fra alle vadebukser er behagelig å ha på seg. I tillegg til pusteegenskapene er vadebuksa også veldig behagelig og myk når du bruker den.

Buksen har flere smarte løsninger og lommene er laget for fluefiskeren, de har tenkt på det meste med denne vadebuksen. Skulderstroppene kan også brukes rundt livet så du får brukt vadebuksen uten overdelen.

Simms G3 Guide Stockingfoot Shadow GreenSJEKK PRISEN

Vadebukse for dame – Simms Womens Tributary Stockingfoot

Dette er samme vadebukse som Simms Tributary Stockingfoot øverst i artikkelen, men laget med ett snitt som passer for damer!

Vi heier veldig på Simms for å lage vadebukser for damer også, det er mange ivrige kvinnelige fiskere der ute og det skulle bare mangle at noen endelig lager en super vadebukse for damer også.

Vadebukse for barn – Simms Kids Tributary Stockingfoot

Akkurat som med vadebukser for damer så har heller ikke vadebukser for barn i nærheten av like stort utvalg som vadebukser for menn. Det er jo selvfølgelig fordi menn er de største forbukerne av vadebukser, men heldigvis har Simms laget en knallgod vadebukse for barn også.

Tributary modellen fra Simms har 3 og 4 lags vanntett pustende polyester, hvor de 4 lagene er nederst hvor det utsettes for mest slitasje og 3 lag for over livet i vadebuksen. Dette er en av få vadebukser for barn i denne type kvalitet, og det er bukse som virkelig holder høy kvalitet til en veldig rimelig pris. Simms har laget denne vadebuksen så den passer både til gutter og jenter.

Vaske vadebukse

Vadebuksa trenger ikke å vaske så ofte, men det er viktig at den får henge til tørk etter bruk. Hvor ofte du trenger å vaske vadebuksen avhenger mest av hva du selv syntes er nødvendig, bruker du den til å gå i opp til fjellvann eller langt langs elver burde du nok minst vaske den en gang i året.

De fleste produsenter anbefaler kun vasking for hånd av vadebukse, mange velger derimot å vaske på ett skånsomt program i vaskemaskin. Vær obs på at du muligens kan miste garantien hvis du går utenom produsenten sine anbefalinger, så det blir på eget ansvar hvis du prøver å vaske den i vaskemaskinen som regel.

Leave a Comment