Viktig med stor nok tursekk

Tursekker fra 60L og oppover – Til overnattingsturer

Så fort du skal være ute over natten og ikke kun være på dagstur trenger du plutselig en ganske mye større sekk. Skal du kun ha det letteste utstyrt blir det også fort veldig kostbart.

Telt, soveposer, klær og det meste av utstyr til tur kan du få i alle prisklasser. Du kan spare inn noen kilo på å velge utstyr med omhu, men skal du begynne å kjøpe en sovepose som veier 100 gram mindre blir det veldig dyrt. En god sekk har mye å si om du skal bære tungt! Start med å heller kjøpe en god sekk en dyrt utstyr som veier bittelitt mindre.

Før du velger sekk burde du ta frem alt utstyret du kommer til å trenge å ha i sekken. Putt alt utstyret ditt i en sekk som er mindre, f.eks. 60 liter for å se hvor mye mer plass du kommer til å trenge. Har du ingen sekker eller bagger å bruke for å måle så kan du bruke avfallssekk for å få en indikasjon.

De minste tursekkene til overnatting

Noen kan klare seg med 40L til overnattingsturer, men vi tar med tursekker fra 60-80L her. Det er ganske store forskjeller mellom en tursekk på 60 – 80 Liter, men de fleste som har med seg sovepose og telt trenger en sekk som minst er i denne størrelsen.

Det sies at du skal velge tursekk som ikke er for stor eller for liten, det er riktig men vi heller mot å iallfall velge en som er litt for stor en litt for liten. Grunnen er at tursekker koster ganske mye, så det å ha forskjellig tursekk for om du skal ha med hengekøy eller telt på neste turen ikke er aktuelt for de fleste.

Gregory Baltor 65 – Skal du på en overnattingstur og ha med deg en del så er dette en perfekt sekk.

For de fleste har du nok plass i denne sekken, den er luftig og har hele tre åpninger til hovedrommet i sekken! Når du kjøper en tursekk må den minst ha åpning i bunn og topp, ellers blir det altfor vanskelig å få ting ut av sekken uten å måtte tømme hele sekken.

Sjekk resten av utvalget av Gregory Balter Her! De er tilgjengelig i 65, 75, 85 og 95 Liter!

Medium store

Dette er hva mange ville kalt store tursekker, men i klassen tursekker så er de kun medium store. Dette er tursekker som kan brukes på turer med flere overnattinger.

Urberg Rogen 85 L – Mye plass på budsjett

Urberg 85L er veldig mye for pengene, dette er en sekk du kan bruke over flere dager på tur. I tillegg til at dette er en rimelig tursekk hvor du får høy kvalitet har den også justerbar aluminiumsramme.

De største tursekkene

Om du skal på jakt, fiske på vidda i en uke eller andre eventyr så er det viktig å ha en stor og god sekk.

Bergans Powerframe 130L – For den seriøse friluftsliventusiasten

Bergans Powerframe 130L er stor så er den fortsatt veldig komfortabel. Den er også veldig praktisk hvor sidelommene kan gjøres om til en dagstursekk! Perfekt for utflukter fra leiren.

Med 130L så er ikke plassen noen bekymring, men når du har så mye plass er det viktig at du ikke pakker sekken altfor tung.

Velg sekk med gode justeringsmuligheter – Herre og Damemodell

Det er ofte store forskjeller mellom herre og damemodeller, velg derfor en sek som passer for nettopp deg! Justeringsmuligheter er veldig viktig, for det skal også være en sekk du kan tilpasse etterhvert.

Det som skiller de rimelige fra mer kostbare sekker er ofte hvor godt de kan justeres. Det er lett å tenke at det går nok bra uansett, men en tur med en dårlig sekk kan absolutt ødelegge mye for turen!

Pusteegenskapene til sekken

En god sekk skal være pustende når du går med den. Eldre tursekker er langt fra like gode med tanke på dette.

Når du går lengre turer vil du bli svett på ryggen med en pustende sekk også, men det oppleves langt fra like ille. Du blir heller ikke like sliten når du går med en god sekk som ikke blir like klam og varm på ryggen.

Leave a Comment