Det beste utstyret for Makrellfiske! – For både land og fiske fra båt

Akkurat som Elgjakta er hellig i Engerdal, så gjelder akkurat det samme for makrellfiske på sørlandet om sommeren. Makrellfiske er stort i andre deler av landet også, men sommeren og høsten på sørlandet er ekstra bra på sørlandet for makrellfiske.

I denne artikkelen går vi igjennom forskjellig utstyr for makrellfiske, les hvordan du fisker makrell her!

Utstyr til makrellfiske

Du kan bruke de fleste fiskestenger til makrellfiske, men fisker du fra båt så trenger du ikke så lang fiskestang. Fiske du fra land er fordelen med en lengre stang flere, blant annet muligheten til å kaste lengre. Kanskje viktigst at du kan ha flere kroker eller hekle på stanga uten at det henger seg opp.

Selv om makrellen føles ut som en skikkelig fight når du drar den opp så er det ikke veldig stor fisk. Det gjør at du fint kan bruke ganske lett fiskeutstyr selv når du bruker hekle og kan få flere makrell på en gang.

Makrellen biter ofte på med engang, og

Hekle – Makrellfiske med hekle er noe av det mest effektive som kan gjøres. Mange sverger til sorte kroker, og du får hekler som kommer ferdig med dette her!

Fiske med hekle er både effektivt og ikke minst veldig gøy. Bruk gjerne en sluk i enden også, spesielt om du pilker men også ved dorging. Du kan fortsatt bruke ganske lett fiskeutstyr, det gjør det ekstra gøy når du drar opp makrellen.

Får du flere fisk på en gang er det lurt å ikke dra inn makrellen for fort. Det gjør at det blir større sjanse for at de faller av mens du sveiver inn.

Sluk – Slukfiske etter makrell er veldig fint, og terskelen for å komme i gang er veldig lav. Har du en fiskestang? Vel da kan du også fiske etter makrell.

Det sies av mange at makrellen biter på alt, spesielt det som skinner. Det er en sannhet med modifikasjoner, på fine og varme sommerdager kan det ofte stemme. Andre dager krever det litt mer variasjon i både fiskemetode og ikke minst hva du bruker til å lure fisken.


Sorte kroker er veldig populært, spesielt når makrellen kan være litt vrien. Et godt tips er å bytte ut krokene du har spesielt på billige sluker. Ofte er slukene fine, men krokene dårlige og det gjør at du kan gå glipp av mye fisk.

Om du bruker samme utstyret og metode for å fiske makrell vil du oppleve at du fisker igjennom flere makrellstimer uten å få napp. Trikset er å variere når du ikke får napp, og når det først fungerer er det ingen grunn til å endre på metoden! Variasjonen burde være både farge, metode og ikke minst hvor og dybden du fisker i.

Valg av fiskestang til sluk og hekle – Du kan bruke det meste, men om du fisker mest fra båt trenger du ikke en lang stang. Og fisker du fra land er det veldig fint med en litt lengre stang.

Sjekk blant annet ut det settet her som er tilpasset spesielt for makrellfiske både fra båt og til bruk fra land også!

Harpe – Dette burde være ombord i alle båter det fiskes fra. Med en harpe kan du dra opp store mengder makrell, og det er en veldig rimelig måte å kunne fiske effektivt på. Sjekk ut harpe her!

Mange bruker harpe som eneste metoden, men du kan også gjerne bruke den i kombinasjonen med at du fisker med en stang hvor du har sluk eller hekle også. Det finnes harper med sorte kroker også!

Riktig utstyr gir mer makrell!

Sesong har mye å si for makrell, og ikke minst at du er på riktig sted. Men mange tar også litt for hardt i at makrellen biter på alt. Litt forskjellige utstyr som gjør at du kan fiske med forskjellige metoder vil gjøre at du oftere får fisk!

Les hvordan du fisker makrell her!

For å komme i gang trenger du lite, og du trenger ikke mye utstyr for å få gleden av makrellfiske! Men ønsker du å oftere få makrell og kunne utvide sesongen vil utstyr for flere metoder hjelpe deg med nettopp det!

Leave a Comment