Fiske i Eriksvannet – Østmarka

Er du på langtur i Østmarka burde du legge turen innom Eriksvannet, det er også et populært mål for dagsturer.

Fra Sandbakken tar det ikke mer en 40-50 minutter å rusle opp til Eriksvannet, litt avhengig av hvor tung sekk du har med deg. Det er for det meste oppover men det er fin sti hele veien.

Det er et veldig fint vann å komme seg ut på, men kano og kajakk er vanskelig å få inn hit. Packraft og bellyboat derimot er vannet veldig fint til. Det gir deg også en unik mulighet for å fiske steder du ellers ikke vil kommet godt til!

Fiske på vei til Eriksvannet

Kommer du i bil eller syklende til Sandbakken sin utfartsparkering så kommer du også forbi Setertjern først, dette vannet henger igjen sammen med Sværsvann. Det er ikke ørret her, men abbor og gjedde med størstemål på 70cm.

Følger du vannet andre veien, ta til venstre før parkeringen til Sandbakken så kommer til Askevannet. Dette er et Ørretvann hvor du også finner både bålplass og fine teltplasser.

Dette er avstikkere, er målet Eriksvannet så starter turen fra utfartsparkeringen ved Sandbakken. Følger du stien vil du først komme til tømmerholtjern, dette er også et godt fiskevann men det er ofte veldig mye folk her. Spesielt i helger er ofte de naturlige teltplassene tatt fra tidlig på dagen av. Er du her utenom de typiske tidspunktene, som i hverdagen er det veldig fint for fluefiske. Mark fungerer også bra, Ørreten er stort sett under halvkiloen.

Etter Tømmerholtjern kommer du opp til griseputten. Dette er et lite tjern og det varierer veldig fra år til år hvor godt ørretfiske er her. I den ene enden er det en fin bål/ teltplass. Greit tjern for fluefiske, men litt mye vegetasjon rundt deler av tjernet.

Fra nordenden av Griseputten kan du også gå videre til Afrikaputten. Det er en liten pytt, men du får fort oversikten og det er verdt å alltid ta noen kast her hvis du uansett er i området. Har du ikke fått noe ørret i de andre vannene kan du få deg en liten overraskelse her på en god dag.

Fiske i Eriksvannet

Det er mulig å få stor ørret her, og det har blitt tatt en god del på flere kilo. Ørreten som er stor i Eriksvannet er mortspisende.

Vannet er stort og langstrakt. Det er fint å fluefiske fra mange steder, spesielt i begge endene av vannet. Fisker du med sluk eller mark kan du gjerne fiske deg rundt hele vannet. Vannet er ikke større en at du kan fiske deg rundt det på en times tid.

Dybden er varierende og det er noen dypere partier langs vannet, spesielt rundt der hvor det er noen små fjell som er gode fiskeplasser. I Myrterrenget som det er ekstra mye av i den ene enden er det bra fluefiske. Gå forsiktig her, det er grunt og ørreten kan stå nærme land.

Isfiske i Eriksvannet

Eriksvannet er også godt for isfiske, prøv deg spesielt på de partiene som er vanskelig å komme til på sommeren. Med fiskekort har du lov til å fiske her året rundt.

Det skal være både lake, mort, abbor og masse ørret i Eriksvannet. Gjerne prøv å isfiske på de dype partiene med mark! Når det er mye snø er det lettest å komme seg inn hit med ski!

Teltplasser rundt Eriksvannet

I hver ende av vannet er det teltplasser, og langs vannet på begge sidene er det noen. Det er også en odde langs vannet på den ene siden hvor det er flere fine teltplasser.

Vannet besøkes av mange familier, men det er ofte færre her en ved tømmerholtjern og Eriksvannet er betydelig større. Utenom de aller fineste dagene for utflukt i marka vil du ofte kunne være alene rundt vannet her.

Sover du i hengekøye vil du finne enda flere plasser, det er mange partier rundt vannet hvor du finner veldig fine hengekøyeplasser! Når det er lov for å fyre bål så er det også noen fine bålplasser.

Leave a Comment