Test av hodelykt – Nextorch MAXSTAR 1200 Lumen

Vi har testet en knallgod hodelykt fra Nextorch. Denne leverer virkelig mye lumen for pengene.

Nextorch er en veletablert produsent som leverer lys til profesjonelle. Blant friluftsintereserte er det veldig mange som allerede bruker lysene deres.

Maxstar 1200 er utstyrt med ett oppladbart batteri på 2600 mAh Li-ion battery. Ved maks styrke (1200 lumen) er batteritiden 4 t 30 min, medium styrke (160 lumen) 8 timer, og med laveste styrke (40 lumen) er batteritiden på hele 40 timer.

Hodelykten bærer preg av at den er laget for profesjonell bruk, du ser flere bruke disse lyktene i hjelm på arbeidsplasser. De brukes også av de som arbeider under tøffe forhold hvor du kan trenge å ta av lykten for å lyse opp noe. Derfor kan Maxstar 1200 enkelt løsnes fra festet sitt så du får en håndholdt lommelykt. Batteriet til hodelykten er montert foran sammen med lykten, så når du løsner den fra festet er den fortsatt like funksjonell.

Nextorch MAXSTAR 1200 LumenSJEKK PRISEN

Lykten passer veldig godt til det meste utendørs, vi har testet den både på langrenn, isfiske og havfiske. Den har en magnet i bryteren som gjør at du enkelt bare vrir rundt på lampen for å skru den på/av, og for å justere mellom de tre forskjellige nivåene. Det fungerer veldig godt å bruke hodelykten ute i kulda, og da hjelper magneten når du vrir rundt for da stopper den for hvert hakk du vrir til.

På det sterkeste nivået så ser du hele 200 meter fremover. Det er veldig praktisk å ha muligheten, og endel kommer du nok til å bruke det. Det er derimot mest når du er i bevegelse eller ser etter noe at du trenger den på det sterkeste nivået med 1200 lumen.

Selv når det er tåkete ser du langt fremover

Vekten er kun på 147 gram inkludert batteriet. Det gjør at den ikke føles tung ut på hodet, selv når du ikke bruker hodelykten er det fort gjort at du glemmer den på hodet.

Vi satte spesielt pris på muligheten til å kunne justere hodelykten oppover og nedover 180 grader når vi isfisket. Den sitter solid i festet sitt og forblir i den posisjonen du justerer den nedover eller oppover.

Hodelykten er såpass sterk at du som regel kommer til å bruke den på det midterste nivået med 160 lumen. Og på det laveste nivået er det behagelig å bruke den når du ikke er i bevegelse. Perfekt hvis du er inne i ett telt eller står og lager mat.

Hodelykten lades med USB C kabel, det kommer med en kort usb kabel til dette med hodelykten. Når den lader så lyser det rødt ved ladeporten, og når den er fulladet lyser det grønt.

Stroppen til hodelykten er delt så du får den til å sitte veldig godt. Dette er også veldig kjekt hvis du har hodelykten på en hjelm. Da kan den ene delen være lavere og den tykkere delen av stroppen være der hodelykten vanligvis er rundt hodet. På denne måten sitter hodelykten enda bedre fast rundt hodet.

Når hodelykten er avslått så kan du vri til hvilken side du vil for å få på lyset. Den ene siden starter på den sterkeste innstillingen mens den andre veien gjør det motsatte.

Nextorch MAXSTAR 1200 LumenSJEKK PRISEN

Å ta hodelykten ut av festet er veldig enkelt, det er kanskje ikke så ofte du kommer til å gjøre det. Men de gangene du trenger å gjøre det så er det veldig kjekt å ha muligheten.

Lykten har klassifisering IPX4 for vann, fallhøyde 1 m og kommer med Osram P9 lyspære.

Leave a Comment